Moet Timber deze zomer al naar Manchester United? Van Gaal is er niet zeker van

Jurriën Timber wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Nog altijd is de toekomst van de Ajax-verdediger ongewis. Of Timber de stap naar de Premier League deze zomer moet gaan maken? Bondscoach Louis van Gaal is er niet zeker van.

'Ik denk dat een speler met zijn kwaliteiten in de Premier League kan spelen. Dat is niet het probleem', begint Van Gaal dinsdagavond op de persconferentie. 'Maar of hij deze grote stap nu moet gaan maken, is de vraag.' Waar het verdedigende talent ook terechtkomt, uiteindelijk is het aantal minuten dat Timber gaat maken het belangrijkst. 'Hij moet spelen', benadrukt de bondscoach.

Tekst gaat verder onder de video.

Nieuw leiderschap

Mocht de verdediger de stap naar Manchester maken, dan wordt hij herenigd met Erik ten Hag. 'Ik heb met hem gesproken voor mijn documentaire', antwoordt Van Gaal op de vraag of hij inmiddels woorden heeft gewisseld met de nieuwe trainer van The Reds. 'Er is nu een nieuwe leiding in Manchester. Dat kan het verschil gaan maken. We moeten afwachten en zullen het zien. Hij heeft veel zelfvertrouwen, dus wie ben ik om daar wat over te zeggen?', besluit de bondscoach.

Feyenoord-doelman vertrekt