Huntelaar weet mooi verjaardagscadeau: "Dat Appie weer stappen zet en de 34e landstitel"

Huntelaar weet mooi verjaardagscadeau: "Dat Appie weer stappen zet en de 34e landstitel"

Ajax speelt op de verjaardag van Klaas-Jan Huntelaar (34) en Matthijs de Ligt (18) de eerste wedstrijd van het seizoen tegen Heracles Almelo. Beide spelers hoeven niet lang na te denken over een verjaardagscadeau.

"Het mooiste cadeau zou zijn dat Appie weer stappen zet en we de 34ste landstitel mee naar Amsterdam nemen", zo vertelt Huntelaar op de clubwebsite. De Ligt: "Daar sluit ik me volledig bij aan." Huntelaar laat weten dat hij onder de indruk is van zijn jonge teamgenoot. "Matthijs is een heel goede verdediger. Voor zijn leeftijd vind ik hem al erg volwassen. Echt anders dan andere jongens van zeventien of achttien jaar."

"In het team merk je ook dat Matthijs een stabiele factor is. Natuurlijk zijn er dingen waar nog aan gewerkt moet worden, maar dat zijn details. Je ziet dat Matthijs gefocust is en dat hij precies weet wat hij wilt. En dat is het belangrijkste", aldus Huntelaar, die zichzelf herkent in De Ligt. "Ik was ook wel een serieuze jongen, maar heb wel altijd dat speelse gehad. Dat zit in mijn aard en dat vind ik ook wel leuk eigenlijk."

Feyenoord-doelman vertrekt