Wie wint de derde periode in de KKD: FC Eindhoven, FC Volendam of toch FC Emmen?

Na het uitstellen van speelronde 27 heeft de ontknoping van de derde periode van de Keuken Kampioen Divisie wat langer op zich laten wachten. Op maandag 14 maart valt nu de beslissing en FC Eindhoven, FC Volendam en FC Emmen maken nog kans op de periodetitel. Welke ploeg heeft de beste papieren? Dat lees je hier!

FC Eindhoven blijft aan kop

De ploeg van trainer Rob Penders staat momenteel bovenaan de ranglijst van de derde periode. Op 14 maart neemt FC Eindhoven het in eigen huis op tegen ADO Den Haag. Met twintig punten staat de club samen met FC Volendam bovenaan. Het doelsaldo van Eindhoven is wel iets beter: +13 tegenover +9. Wil FC Eindhoven de periodetitel in ontvangst nemen moeten de blauw-witten in eigen huis winnen van ADO Den Haag en hopen dat FC Volendam verliest, gelijkspeelt of niet met hele ruime cijfers winnen.

FC Volendam wint eerste periode van dit seizoen

Dan FC Volendam. Wim Jonk en zijn mannen reizen af naar De Oude Meerdijk, voor het duel met FC Emmen. Weet Het Andere Oranje te winnen van Emmen en verliest FC Eindhoven zijn de Volendammers periodekampioen. Winnen de Eindhovenaren van ADO moet FC Volendam met een groot verschil van FC Emmen winnen. Met een gelijkspel van Volendam, moet Eindhoven met vier goals verschil verliezen.

Kan FC Emmen verassen?

Voor FC Emmen ligt het allemaal niet zo ingewikkeld. Winnen de Emmenaren en verliest FC Eindhoven zijn ze periodekampioen. Daarvoor moet het wel hulp krijgen van ADO, dat deze periode zesde staat. Eerder dit seizoen in november speelde FC Emmen en FC Volendam een aantrekkelijke wedstrijd. Het eindigde in een 2-2 gelijkspel nadat Volendam in eigen huis op een 2-0 voorsprong kwam.

Een spannende ontknoping van de derde periode. Maandag 15 maart is het zover, dan spelen de drie ploegen de desbetreffende wedstrijden voor het Bronzen Schild.

Feyenoord-doelman vertrekt