Alles over Erwin blank: Scheidsrechter en jurist

Erwin Blank is actief als scheidsrechter in het Nederlands betaald voetbal. De leidsman maakte in 2018 zijn debuut in de Eredivisie en is ook werkzaam als jurist. Dit is alles wat je moet weten over Erwin Blank.

Dit wil je weten over het privéleven van Erwin Blank

Erwin Blank studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en schopte het tot scheidsrechter in de Eredivisie. Dit moet je weten over zijn privéleven.

1. Waar is Erwin Blank geboren?

Erwin Blank werd op 1 december 1988 geboren in Heerhugowaard.

2. Hoe oud is Erwin Blank

Erwin Blank is momenteel 35 jaar oud.

3. Wat is de afkomst van Erwin Blank?

Erwin Blank werd geboren in Heerhugowaard en groeide hier ook op. Hij beschikt over de Nederlandse nationaliteit.

4. Heeft Erwin Blank broers of zussen?

Erwin Blank heeft een broer die net als hem bij de lokale voetbalvereniging speelde, zo vertelde hij in een interview met Rodi. "Ook mijn broertje was bij deze club actief. Ik ging altijd bij hem kijken. Toen er bij een wedstrijd geen scheidsrechter was en er ook geen vader bereid gevonden werd om te fluiten, vroegen ze mij. Vanaf dat moment vond ik het heerlijk om een wedstrijd te leiden. Ik was net dertien jaar."

5. Heeft Erwin Blank een vriendin?

Het is niet bekend of Erwin Blank een vriendin/vrouw heeft.

Dit is de loopbaan van Erwin Blank

Bij de lokale amateurvereniging vond Erwin Blank zijn passie in het scheidsrechtersvak. Blank was naar eigen zeggen als jeugdspeler bijdehand tegenover de scheidsrechter, waarop zijn trainer hem aanwees om zelf de fluit op te pakken. Dit moet je weten over zijn loopbaan.

6. Hoe verliep de scheidsrechters-carrière van Erwin Blank?

Erwin Blank studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en begon zijn carrière als scheidsrechter in de Eerste Divisie bij het duel tussen Fortuna Sittard en Jong PSV op 28 maart 2014. Zijn debuut op Eredivisie-niveau maakte hij op 21 september 2018 tijdens de wedstrijd tussen Heracles Almelo en De Graafschap, waarin hij zijn eerste rode kaart gaf. Hoewel Blank nog geen interlands of Europese clubwedstrijden heeft gefloten, heeft hij wel enkele wedstrijden in de Belgische Tweede Klasse geleid.

(Tekst gaat verder onder de video)

7. Heeft Erwin Blank een loopbaan naast het voetbal?

Naast zijn werkzaamheden als scheidsrechter is Erwin Blank actief als jurist.

8. Voetbalt Erwin Blank bij een club?

Erwin Blank begon met voetballen bij WMC in Heerhugowaard. Bij deze club ontdekte Blank zijn passie voor het scheidsrechtersvak. Zo floot hij vanaf jonge leeftijd al wedstrijden.

9. Is Erwin Blank actief op sociale media?

Erwin Blank is, voor zover bekend, niet actief op sociale media.

10. Kan een scheidsrechter vervangen worden? Erwin Blank

Fortuna Sittard klaagde eens met bij de KNVB. Voor de kraker tegen PEC Zwolle stelde de nationale voetbalbond Erwin Blank aan als vierde arbiter. Dat was voor Fortuna Sittard een pijnlijke beslissing; Blank speelde in de wedstrijd tegen Cambuur een dubieuze hoofdrol door als VAR een zuiver doelpunt af te keuren. De KNVB kwam met een reactie.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers