Fortuna Sittard tikt KNVB met succes op vingers: nieuwe arbiter tegen PEC

Fortuna Sittard heeft met succes geklaagd bij de KNVB. Voor de kraker tegen PEC Zwolle stelde de nationale voetbalbond Erwin Blank aan als vierde arbiter. Dat was voor Fortuna Sittard een pijnlijke beslissing; Blank speelde in de wedstrijd tegen Cambuur een dubieuze hoofdrol door als VAR een zuiver doelpunt af te keuren.

Na een half uur dacht Charlison Benschop zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te zetten tegen Cambuur. De spits schoot uit een corner een rebound binnen. Een blok van Martin Angha zorgde ervoor dat scheidsrechter Jannick van der Laan door de VAR naar de zijlijn werd geroepen. Op advies van Blank keurde Van der Laan op dubieuze wijze de 0-2 af. Uiteindelijk draaide Cambuur de wedstrijd om en won het zelfs met 2-1 van Fortuna. De woede aan de kant van Sittard was groot.

Er was dan ook veel verbazing dat Blank als vierde official was aangewezen voor de degradatiekraker tussen Fortuna en PEC Zwolle. De Limburgers tekende bezwaar aan bij de KNVB en kregen gehoor. Blank werd vervangen door Robin Gansner. Voor Fortuna Sittard is de wedstrijd van zondag van groot belang. De huidige nummer 16 staat slechts twee punten boven hekkensluiter PEC.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers