Beugelsdijk over nominatie Maatschappelijk Speler van het Jaar: "Ben een simpele jongen"

Beugelsdijk over nominatie Maatschappelijk Speler van het Jaar: "Ben een simpele jongen"

Tom Beugelsdijk is genomineerd voor de titel Maatschappelijk Speler van het Jaar. De verdediger van ADO Den Haag is daar blij mee, maar gaat zeker niet naast zijn schoenen lopen. Hij realiseert zich dat hij een voorbeeldfunctie heeft.

Beugelsdijk 'strijdt' met Sergio Padt (FC Groningen) en Morten Thorsby (sc Heerenveen) om de onderscheiding, die is bedoeld om voetballers te bedanken die zich op een bijzondere manier inzetten voor de maatschappij. De Hagenaar zet zich onder meer in voor stichting Geef Racisme de Rode Kaart, waarvoor hij gastlessen geeft op school. Ook geeft hij voetbalclinics en bezoekt hij G-voetbaltoernooien kinderen in ziekenhuizen.

Nuchtere reactie

"Ik ben maar een simpele jongen van de stad, voel me niet bijzonder. In het begin besefte ik ook niet dat ik een voorbeeldfunctie had", reageert Beugelsdijk in De Telegraaf op zijn nominatie. "Maar als ik op scholen spreek zie ik kinderen echt stil worden, luisteren en dingen van me aannemen. Alleen al door aanwezig te zijn, kan ik blijkbaar een verschil maken. Mensen hebben vaak een bepaald beeld van mij. Ze zien me in een wedstrijd kaarten krijgen of horen een interview waarin ik heel uitbundig ben en denken: die gozer is knettergek. Maar ze vergeten dat ik búiten de lijnen een ander mens ben."

De winnaar van de verkiezing wordt maandag 21 augustus tijdens het Voetballer van het Jaar Gala bekendgemaakt.

Feyenoord-doelman vertrekt