Steunpilaar PSV geeft duidelijk signaal af: “Je kunt altijd bellen”

Terwijl het Nederlands elftal volop in de voorbereiding zit op het EK, begint bij de voetbalclubs de transferzomer beetje bij beetje op gang te komen. Joey Veerman heeft rood-wit tijdelijk voor Oranje verwisseld, maar lijkt komende zomer de Brabantse deur definitief te kunnen sluiten.

Dat heeft natuurlijk te maken met interesse vanuit het buitenland, waar hij in gesprek met het Eindhovens Dagblad bijzonder openhartig over is. De middenvelder van de landskampioen vertelt ook eerlijk dat hij de berichtgeving ook in de gaten houdt.

Veerman over buitenlandse interesse

De Volendammer wees eerder een nieuw aanbod vanuit PSV af en leek daardoor af te stevenen op een vertrek, terwijl hij later juist vertelde het naar zijn zin te hebben in Eindhoven. "Er is volgens mij ook nog niks concreets bij PSV binnengekomen van andere clubs, begint hij. "Ik hoor het wel vanzelf. Ik heb nu niet voor mezelf een datum dat ik tot die tijd wel op de hoogte gehouden wil worden van interesse, en daarna niet meer. Je kunt me altijd bellen. Ik denk dat ik daar goed mee om kan gaan, maar we gaan het zien."

PSV’er staat te trappelen om het EK te spelen

Veerman speelde als Oranje-international ook mee op het WK in Qatar, maar de vorige editie van het Europees kampioenschap kwam nét te vroeg voor hem. Daarom heeft hij zin om aan de slag te gaan op de Duitse velden. “Toen ik jonger was keek ik, thuis in Volendam, altijd op een groot scherm naar Oranje, dat je er nu zelf tussen loopt, is wel heel mooi."

Of hij speelt én bovendien met wie laat hij nog in het midden. "De bondscoach beslist. Ik ben er in ieder geval klaar voor en wil knallen. Ik ben er blij mee dat ik er nu al dik een jaar vast bij hoor. Ik heb mijn bijdrage gehad in de wedstrijden met een goal en wat assists, hopelijk kan ik dat de komende weken ook weer laten zien”, zegt hij tot besluit. Mocht hij naar Engeland verkassen, kan hij een oude bekende tegen het lijf lopen.

Feyenoord-doelman vertrekt