‘Van Nistelrooij kan in de Premier League aan de slag’

Ruud van Nistelrooij kan zijn trainerscarrière nieuw leven inblazen. De hoofdtrainer wordt gelinkt aan promovendus Leicester City, dat vanaf aankomend seizoen weer zal uitkomen in de Premier League. Sacha Tavolieri weet dit nieuws te melden. 

Ruud van Nistelrooij op de lijst bij Leicester City 

Leicester City wist afgelopen seizoen kampioen van het Championship te worden en lijkt hoofdtrainer Enzo Maresca aan Chelsea te verliezen. In de zoektocht naar een opvolger behoort Ruud van Nistelrooij tot één van de opties. De trainer zit sinds zijn vertrek bij PSV in mei 2023 al langer dan een jaar zonder club en liet eerder weten graag weer aan de slag te gaan. 

Terugkeer in de Premier League 

Van Nistelrooij kwam als speler 150 keer in actie in de Premier League. Dit deed hij in het shirt van Manchester United. Met 95 doelpunten en 14 assists in de competitie behoort hij tot één van de beste spitsen in de geschiedenis van de Premier League. In het seizoen 2002/2003 legde de aanvaller met Manchester United beslag op het landskampioenschap.

Nederlandse trainers in de Premier League

Onlangs voegde Arne Slot zich bij de Nederlandse trainers in de Premier League, waar Erik ten Hag nog onder contract staat bij Manchester United. Ruud van Nistelrooij kan nu de derde Nederlandse trainer in de competitie worden. Dit is hoe Nederlandse trainers in de Premier League presteerden.

Feyenoord-doelman vertrekt