Paauw spreekt zich uit over mogelijk verbod op uitsupporters

Frank Paauw is de nieuwe bondsvoorzitter van de KNVB. Paauw heeft in een gesprek met SBS6 meer verteld over zijn plannen en stelt de voetbalfans daarbij gerust. Zo spreekt hij zich uit over de angst voor een verbod op uitsupporters. 

Paauw wil meer waardering voor voetbal

De nieuwe bondsvoorzitter benadrukt zijn voornemens om het voetbal breder onder de aandacht te brengen. "Ik wil meer aandacht gaan vestigen op het voetbal in brede zin. Ik vind dat amateurvoetbal en betaald voetbal een hogere waardering nodig hebben in de maatschappij. Ook moeten de ontwikkelingen op het gebied van veiligheid doorgezet worden. Daarnaast willen we inzetten op continuïteit in het voetbal.” 

Paauw over verbod op uitsupporters 

Sinds zijn kandidatuur werd aangekondigd, heeft Paauw te maken gehad met kritiek, onder andere vanwege een eerdere uitspraak over het weren van uitsupporters. De nieuwe bondsvoorzitter verduidelijkt nu: "Het houdt ons allemaal bezig. Er komt absoluut geen structureel verbod op uitsupporters. Ik denk eerst dat we naar veel meer maatwerk moeten kijken. We kunnen de bonus-malusregelingen voor supporters nog veel beter benutten." 

Uitslag verkiezing bondsvoorzitter KNVB

Hans Nijland en Jeanet van der Laan waren de andere kandidaten voor de positie. Nijland, voormalig directeur van FC Groningen, ontving twintig stemmen, terwijl Van der Laan er zeven kreeg. Twee stemmen werden ongeldig verklaard. Frank Paauw kwam met 31 stemmen als beste uit de bus.

Feyenoord-doelman vertrekt