Voormalig doelman Revault overleden

Christophe Revault is op 49-jarige leeftijd overleden. De voormalig doelman van onder meer Paris Saint-Germain is dood aangetroffen in Le Havre, meldt Le Courrier Cauchois.

Revault begon zijn profcarrière bij Le Havre. De oud-doelman speelde in vier jaar tijd 120 wedstrijden in Normandië. In de loop der jaren stond hij ook nog onder de lat bij Paris Saint-Germain, Stade Rennes en Toulouse.

Adviseur

Revault keerde in 2007 terug bij Le Havre, waar hij zijn profcarrière afsloot. De voormalig sluitpost bleef daarna nog actief bij de club als adviseur van voorzitter Jean-Pierre Louvel. 

Revault werd in 2012 en 2015 aangesteld als interim-trainer van Le Havre. In zijn tweede periode als interim loodste hij de club van de vijftiende naar de vierde plek in de Ligue 2. 

'Gedachten bij gezin en kinderen'

"Kind van het Cavée Verte, icoon van les Ciel et Marine. Een enorme Monsieur verlaat ons. Al onze gedachten zijn bij zijn gezin en zijn twee kinderen", schrijft Le Havre in een statement.

Paris Saint-Germain heeft ook gereageerd op het verlies van Revault. "Aan zijn familie en dierbaren betuigt de club zijn condoleances", laat de club weten. De doodsoorzaak is niet bekendgemaakt.

Feyenoord-doelman vertrekt