'Bizarre transfer in de maak! Burak Yilmaz op weg naar Eredivisie'

Voetbal International meldt dat Fortuna Sittard geïnteresseerd is in Turks international Burak Yilmaz. De Limburgse club wil serieus werk maken van de komst van de 36-jarige Turk. Yilmaz is transfervrij, maar het is onduidelijk hoe groot de kans is dat de spits volgend seizoen in de kleuren van Fortuna Sittard speelt.

Fortuna Sittard speelde zich afgelopen seizoen in de laatste speelronde veilig door NEC met 0-1 te verslaan. De club is sinds 2016 in handen van de Turkse zakenman Özgur Gün. Onder leiding van Gün promoveerden de Limburgers in 2018 naar de Eredivisie en eindigde de club afgelopen seizoen op de vijftiende plaats.

Volgens Voetbal International zou Gün landgenoot Yilmaz naar Sittard willen halen. De spits speelde in Turkije onder meer voor Besiktas, Galatasaray, Trabzonspor en Fenerbahce. Hij werd in 2013 en 2015 kampioen van Turkije met Galatasaray. Yilmaz speelde 77 interlands voor Turkije en kwam daarin 31 keer tot scoren. Na het mislopen van het WK 2022 zette de spits op 36-jarige leeftijd een punt achter zijn interlandcarrière. De afgelopen twee seizoen speelde Yilmaz voor OSC Lille en hier won hij de Franse titel in 2021. Yilmaz is deze zomer transfervrij en zou zijn carrière volgens Voetbal International kunnen vervolgen bij Fortuna Sittard. 

Feyenoord-doelman vertrekt