'Wolfsburg aast op smaakmaker FC Twente'

Het Duitse VFL Wolfsburg is in de markt voor FC Twente-speler Vaclav Cerny, zo schrijft De Telegraaf. De Tsjech maakt een erg goed seizoen door bij de Tukkers en kan deze zomer dus een stap hogerop gaan maken.

Cerny speelde tot nu toe, behalve in zijn jongere jaren, alleen in Nederland. Zo kwam hij achtereenvolgens uit voor Ajax, FC Utrecht en FC Twente. De 25-jarige vleugelaanvaller maakte in 2015 zijn debuut voor de hoofdmacht van Ajax, maar echt doorbreken deed hij daar niet. 

Mede door twee flinke knieblessures duurde het even voordat Nederland de echte Cerny te zien kreeg. Dit seizoen krijgt hij het publiek in Enschede regelmatig op de banken met prachtige goals en assists. Zo scoorde hij dit seizoen veertien keer voor FC Twente en gaf hij elf assists. Donderdagavond was hij nog het eindstation van een heerlijke aanval van de Tukkers in de gewonnen play-offs wedstrijd tegen SC Heerenveen (1-2).

Tekst gaat verder onder de Tweet.

Sinds het vertrek van Omar Marmoush naar Eintracht Frankfurt is Wolfsburgs op zoek naar een nieuwe rechtsbuiten. Daarbij zijn zij uitgekomen bij Cerny, die bij Twente nog een contract heeft tot medio 2025. De Telegraaf meldt dat 'bronnen rond de speler er rekening mee houden dat Wolfsburg op korte termijn zal gaan doorpakken voor de aanvaller'.

Feyenoord-doelman vertrekt