'Arsenal geïnteresseerd in Simons'

Arsenal heeft zijn oog laten vallen op Xavi Simons, dat meldt Voetbal International. De interesse van de club uit Noord-Londen komt zeker niet als verrassing.

Simons wisselde een tijdje geleden namelijk van zaakwaarnemer. Eerst was dit Rafela Pimenta, maar Darren Dein nam de klus over. Hij is de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vicevoorzitter van Arsenal. Naast 'The Gunners' zouden meerdere Europese topclubs de verrichtingen van Simons nauwlettend volgen.

Carrièreverloop

De carrière van Simons verloopt tot nu toe zeer voorspoedig. De 20-jarige aanvallende middenvelder ging als groot talent door het leven in de jeugd van FC Barcelona en Paris Saint-Germain. Het was dan ook best wel een verrassing dat PSV hem afgelopen zomer wist vast te leggen.

Dat heeft de club uit Eindhoven geen windeieren gelegd. Simons was na Ajacied Dusan Tadic de 'Most Valuable Player' van de Eredivisie en werd samen met FC Utrecht-spits Anastasios Douvikas topscorer met negentien goals. Daarnaast gaf de jongeling ook nog eens acht assists.

Tekst gaat verder onder de video.

Oranje

Hiermee speelde hij zich ook in de kijker bij het Nederlands elftal. Zo maakte hij op het WK tegen de Verenigde Staten (2-0) zijn debuut voor Oranje en begon hij onder Ronald Koeman zelfs tweemaal in de basis. Ook voor de aankomende halve finale in de Nations League tegen Kroatië is Simons (natuurlijk) weer opgeroepen.

Transfersom

Wanneer Arsenal de jonge smaakmaker wil overnemen zal het diep in de buidel moeten tasten. Simons ligt tot 2027 vast in Eindhoven en de speciale clausule in zijn contract geldt alleen voor PSG. Zij kunnen hem terughalen voor 12 miljoen euro. Dit moet echter voor de meeste clubs in de Premier League geen probleem zijn. 

Feyenoord-doelman vertrekt