Oud-PSV'er haalt uit naar Ajacied: "Lul niet, hij komt er weer mee weg"

Danny Koevermans gaat voor het eerst in op zijn nieuwe carrièreswitch. De oud-PSV'er is na zijn spelerscarrière begonnen met een carrière als scheidsrechter bij de jeugd in het amateurvoetbal. In een interview bij Voetbal International vertelt hij over zijn nieuwe leven.

Koevermans kijkt sinds zijn switch toch anders naar voetbalwedstrijden: "Inmiddels kijk ik op tv naar de looplijnen van scheidsrechters", legt hij uit. "Maar ik kan me nu ook groen en geel ergeren aan bepaalde dingetjes." Met name tijdens scheidsrechtersblunders is Koevermans' beleving vrij intens. "Dan denk ik: mijn hemel, wat een blunder. Soms bel ik dan zelfs mensen op om te vragen of ze het gezien hebben."

Een van de momenten dat Koevermans zeer geïrriteerd werd, vond plaats tijdens de wedstrijd tussen AZ en Ajax. "Toen dacht ik: lul niet, met je 'halve kopstoot' van Edson Alvárez op Sam Beukema. In elke competitie is dat een rode kaart, maar hier komt hij er gewoon wéér mee weg. Dan word ik echt gek voor de tv."

Koevermans vindt dat meer profs zijn voorbeeld moeten volgen. "Ik hoop een soort uithangbord te worden voor oud-profs die willen gaan fluiten." De oud-PSV'er geniet van de ontwikkeling die hij doormaakt sinds zijn carrièrestap: "Ik ben echt heel gretig. Een rapporteur mag ook best tegen me zeggen dat ik er geen kloten van kan. Maar ik heb ook scheidsrechters in de derde klasse meegemaakt waarover ik durf te zeggen dat ik vijftien klassen beter ben."

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers