Grappigste momenten van René van der Gijp; lachen geblazen

Een vrolijke voetballer groeide uit tot een waar televisiefenomeen. René van der Gijp is elke maandag en vrijdag te zien in Voetbal Inside. Mede dankzij zijn manier van analyseren, met behulp van vele anekdotes uit zijn actieve loopbaan, is de oud-speler van onder meer PSV, Oranje, Sparta en Heerenveen niet meer weg te denken en vormt hij samen met Johan Derksen en Wilfred Genee een mooi trio. Gijp is altijd in voor een grap en staat bekend om zijn aanstekende lach. Hij laat ook zijn ergernissen blijken, zegt wat hij denkt en dat maakt hem zo geliefd. Door zijn uitspraken over homo’s en zijn transformatie naar Renate was hij zomaar de meest besproken persoon van Nederland, maar de oud-voetballer staat natuurlijk om nog veel meer dingen bekend. Wat te denken van Manolev en de hummer van Sneijder...

Laten we maar gelijk beginnen waarmee ‘Gijp’ in februari 2018 groot in het nieuws kwam. Een Belgische journalist, genaamd Boudewijn van Spilbeeck, maakte bekend voortaan als vrouw verder te gaan. In navolging van de Belg onthulde René van der Gijp in vrouwenkleding en met een pruik op verder te gaan als Renate. Humor, al kreeg Van der Gijp ook veel kritiek voor deze actie.  

Van der Gijp heeft trouwens ook onschuldige grappen hoor. Hier vertelt hij een mooi verhaal over de Schotse-supporters.

Dit is ook een mooie. De mannen van Voetbal Inside bespreken het optreden van Connie Palmen en diehard Sparta-fan Jules Deelder aan tafel bij Eva Jinek.

Dit bedoelen we trouwens met de aanstekende lach van René van der Gijp. Derksen maakt Sierd de Vos helemaal kapot na zijn uitspraak ‘koekoek’, maar Gijp gaat stuk van het lachen...

Nu een totaal ander beeld van René van der Gijp. In gesprek met Peter van der Vorst vertelt hij bij RTL over het overlijden van zijn vriendin Daniëlle. 

In 2011 kreeg Gijp een burn-out. De analist slikte medicijnen zoals antidepressiva en hij zat maanden thuis. De analist vertelde aan RTL Boulevard zijn verhaal.

Dan nu een video die viral ging. Gijp vertelt in VI over het dagelijkse leven van de 4e man (official). Laat staan als je vijfde of zesde man bent… Voetbalhumor.

Nog een klassieker. Wesley Sneijder kocht in 2010 een Hummer en daar hebben Johan Derksen en Van der Gijp wel een mening over...

In 2013 was Van der Gijp ook de meest besproken man van het land. Het werd ook wel het ‘homo-incident’ genoemd. 

Tijdens het WK in 2014 was dagelijks het programma VI Oranje op RTL te zien. Derksen, Genee en Gijp zaten uren met elkaar opgescheept, waardoor er natuurlijk ruzies en irritaties ontstonden.

De zoon van René, Nicky, is Feyenoord-fan. Hier een mooie anekdote van Van der Gijp over Feyenoord-supporters.

We sluiten af met een mooie compilatie van René van der Gijp over PSV-cultheld Manolev.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers