Nieuw Ajax-shirt ode aan Three Little Birds van Bob Marley

De website Footy Headlines, doorgaans heel goed ingevoerd, heeft geen twijfels meer. Ajax brengt met het derde shirt van volgend een ode aan Bob Marley's lied 'Three Little Birds'. Een nummer dat Ajax in de thuiswedstrijden in de Johan Cruijff Arena al sinds jaar en dag draait vlak voor het begin van de tweede helft .

Ajax-shirt ode aan Bob Marley

De drie sterren boven het clublogo krijgen de rode, groene en gele kleuren.  Ook worden de 'Three Little Birds' afgebeeld op het shirt.

Atlernatieve clublied Ajax

Hoe en wanneer de Ajax-fans 'Three Little Birds' in de armen sloten? Augustus 2008.  Ajax speelt een oefenwedstrijd in Wales met 0-0 gelijk tegen Cardiff City. Na afloop moeten de massaal meegereisde supporters van Ajax wachten totdat de aanhang van Cardiff City de tribunes en het stadion hebben verlaten. 

'Three Little Birds' van Bob Marley 

Stadionspeaker Ali Yassine draait wat plaatjes om de Ajax-fans te vermaken, onder meer  'Three Little Birds' van Bob Marley. De Ajacieden klappen en zingen vervolgens massaal mee. Een nieuw clublied is geboren.

Zoon Bob Marley

Dat de Ajax-fans het nummer massaal omarmen bereikt ook Ky-Mani Marley, Bobs zoon. Die wordt spontaan Ajax-fan en bezoekt in augustus 2018 op uitnodiging van de club de competitiewedstrijd Ajax - FC Emmen.  "Mijn vader was een groot voetbalfan. Het zou voor hem zo veel hebben betekend als hij had kunnen horen dat zo veel mensen in het Ajax-stadion in de rust 'Three Little Birds' zingen. De wetenschap dat zijn harde werk zo veel harten heeft geraakt, dat is geweldig," laat zoonlief optekenen in de media. 

Ajax-fans zingen zoon Bob Marley massaal toe tijdens Ajax-FC Emmen

Zoon Bob Marley zingt tijdens Ajax-AEK in Champions League

Bohemian FC

Het is niet overigens de eerste keer dat een voetbalclub een ode brengt aan Bob Marley. Bohemian FC droeg in 2019 een uitshirt, geïnspireerd op de zanger. Maar dat moest later vervangen worden vanwege een copyright-claim. Ajax en de familie Marley zijn sinds Ajax-FC Emmen heel goed met elkaar, dus dat zal wel goed zitten.

Nieuwe Ajax-shirt seizoen 2021/2022

Nieuwe Ajax-shirt seizoen 2021/2022