'Weghorst mag winterse transfer maken van Wolfsburg'

Diverse Duitse media melden dat Wolfsburg openstaat voor een vertrek van Wout Weghorst. De Oranje-international zou in januari al een transfer mogen maken. Het nog tot medio 2023 doorlopende contract van Weghorst zou niet door Wolfsburg worden verlengd en mag daardoor uitkijken naar een transfer.

De reden achter het meewerken van Wolfsburg aan een vertrek van de spits, zou te maken hebben met het 'ongemakkelijke karakter' van Weghorst. Volgens BILD zou Weghorst zijn contract niet meer willen verlengen, waardoor Wolfsburg deze winter nog een acceptabele transfersom kan vragen. De vraagprijs voor Weghorst zou zo'n twintig miljoen zijn.

Weghorst naar de Premier league?

Sinds zijn komst naar Duitsland in 2018 kwam Weghorst 140 keer in actie voor Wolfsburg, waarin de spits goed was voor 70 doelpunten en 22 assists. Dit seizoen staat de teller van Weghorst op zeven doelpunten en één assist in twintig wedstrijden. Newcastle United zou interesse hebben in Weghorst, waardoor zijn droomtransfer naar de Premier League dichterbij dan ooit lijkt.