Wim Kieft snapt niks van interesse PSV: "Hij past toch helemaal niet in het systeem?"

Analist Wim Kieft vindt het gek dat PSV belangstelling heeft in Joey Veerman. Volgens Kieft past de speler van sc Heerenveen helemaal niet in het systeem van Roger Schmidt. Collega Johan Derksen kan zich niet vinden in de woorden van Kieft.

De oud PSV'er verklaart waarom hij die interesse niet begrijpt: "Ik hoor dan dat PSV wel of geen interesse heeft in Joey Veerman en Davy Pröpper. Maar die interesse gaat eigenlijk tegen de hele filosofie van Schmidt in. Want hij speelt altijd met die twee geblokte jongens daar op het middenveld, Pablo Rosario en Ibrahim Sangaré. Dan zou er nou ineens een voetballer als Veerman komen te staan. Hij past toch helemaal niet in het systeem dan uiteindelijk?", zo vroeg Kieft zich af vrijdagavond bij Veronica Inside

'Hebben hem keihard nodig bij PSV'

Overigens denkt Derksen wel dat PSV er goed aan doet om Veerman te halen: "Die hebben ze wel keihard nodig daar bij PSV. Kijk, die Pröpper vind ik nou een uitstekende speler. Ook bij Brighton. Hij is alleen geblesseerd geweest en nooit meer teruggekomen. Ze zeggen dan bij PSV dat die Veerman te duur is, maar dan denk ik: Scouten jullie niet in de Keuken Kampioen Divisie? Heerenveen heeft hem bijna gratis opgehaald bij Volendam", aldus de markante voetbalanalist.

De hoofdprijs voor Veerman?

Eveneens voormalig PSV'er René van der Gijp denkt dat juist Heerenveen er goed aan doet om Veerman te verkopen: "Aan de andere kant kan ik ook wel weer Heerenveen begrijpen, want er moet voor Sangaré ook tien miljoen euro betaald worden. En hij levert ook nog eens iedere bal bij de tegenstander in. Heerenveen is er toch ook helemaal niet gebaat bij om hem te behouden, want wat zijn nou de ambities van Heerenveen? Dus die leven wel van de verkoop van zulke spelers", aldus Van der Gijp. Volgens het Eindhovens Dagblad vragen de Friezen zo'n twaalf miljoen euro voor de middenvelder.

Heimwee

Volgens Valentijn Driessen heeft Joey Veerman last van heimwee en is een buitenlandse transfer daarom af te raden. De zaakwaarnemer van de middenvelder gaf aan dat dit complete onzin is. De Telegraaf-watcher kwam tot deze analyse omdat Veerman de trips met Jong Oranje even wilde laten schieten. Maar dat is een privé-kwestie en heeft niets met heimwee te maken, was de reactie vanuit het kamp-Veerman. 

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘Alles over PSV-SC Heerenveen’

PSV op Rapport: aanvallers vallen tegen

Samenvatting PSV-Heerenveen 2-2 (alle goals) - VIDEO

Strijd om plek twee: resterende programma PSV en AZ

PSV'ers snappen niks van gelijkspel en zien plek twee in gevaar komen: 'Gefeliciteerd AZ'

SOCIAL MEDIA: Kritiek op spel PSV tegen SC Heerenveen

Opstelling PSV vs. SC Heerenveen: Schmidt voert één wijziging door

PSV - sc Heerenveen: de goals, interviews, samenvatting & voorbeschouwing

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers