'Ajax denkt aan terugkeer van oude bekende'

Ajax zou Justin Kluivert terug willen halen naar Nederland, zo meldt El Desmarque VCF. De Nederlandse buitenspeler wordt momenteel door AS Roma verhuurd aan Valencia CF. De Spaanse ploeg kan hem voor 15 miljoen overnemen aan het einde van het seizoen, maar mede door hun degradatiestrijd is het maar de vraag of ze dit ook gaan doen.

Dit seizoen speelde Kluivert 22 wedstrijden voor Valencia. Daarin scoorde hij zes keer en gaf hij twee assists. Hiervoor speelde hij bij clubs RB Leipzig, OGC Nice en dus AS Roma. Zij namen hem in 2018 voor iets meer dan 17 miljoen euro over van Ajax.

Ajax

Het jaar voorafgaand aan zijn transfer was zijn echte doorbraak bij de Amsterdammers. In 30 Eredivisieduels scoorde hij tien keer en gaf hij vijf assists. Roma had genoeg gezien en haalde de zoon van Patrick Kluivert naar de Italiaanse hoofdstad. Een tijdje geleden gaf Kluivert al aan dat hij het met de kennis van later, Ajax haalde het seizoen daarna de halve finale van de Champions League, eigenlijk bij Ajax had moeten blijven. Nu zou hij dus terug kunnen keren in Amsterdam.