Parsons nieuwe bondscoach Oranjevrouwen

Mark Parsons is de nieuwe bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De Engelsman is de opvolger van Sarina Wiegman, die na de Olympische Spelen aan de slag gaat bij het vrouwenelftal van Engeland.

Parsons is momenteel trainer van het Amerikaanse Portland Thorns. De 34-jarige coach tekent een contract tot en met het WK van 2023. Parsons beleeft zijn vuurdoop in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië op vrijdag 17 september.

'Grote eer'

"Ik ben echt superblij met deze prachtige klus. Dit team heeft de afgelopen jaren geschiedenis geschreven en voetbalfans over de hele wereld geïnspireerd met hun spel en ook met de manier waarop ze zich buiten het veld presenteren".

"Ik vind het niet alleen een grote uitdaging, maar vooral ook een grote eer dat ik dit team, samen met de staf mag gaan leiden om ook de komende jaren hopelijk weer nieuwe grenzen te verleggen", zo laat Parsons weten in een statement van de KNVB.

Loopbaan

Parsons was in het verleden de trainer van het vrouwenelftal van Washington Spirit. De Engelse oefenmeester werkte ook voor de vrouwentak van Chelsea, waar hij onder meer de leiding had over de academie en de beloftenploeg.

Feyenoord-doelman vertrekt