OFFICIEEL! NEC stunt en heeft Jasper Cillessen binnen: "Jasper is thuis!"

De transfersoap rondom Jasper Cillessen is officieel ten einde. De komst van de doelman naar Nijmegen hing al langere tijd in de lucht, maar tot twee keer toe werd de presentatie van de Oranje-international uitgesteld. De doelman is nu officieel gepresenteerd als speler van N.E.C en tekent een contract tot medio 2025.

Cillessen begon zijn carrière in Nijmegen en keert nu, bijna elf jaar na zijn laaste wedstrijd voor NEC, terug in Nijmegen. De doelman zat op een dood spoor bij Valencia en wilde, met het oog op het WK, minuten maken. De 63-voudig international was al langere tijd rond met de Nijmegenaren, maar moest nog tot een compromis komen met Valencia over bedrag waar Cillessen nog recht op had. De Spaanse club en de doelman zijn hierover nu akkoord. De voormalig doelman van Ajax, Barcelona en Valencia maakt naar verluidt voor 1 miljoen euro de overstap naar Nijmegen.

"Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn"

Cillessen voegde zich op twaalfjarige leeftijd bij de jeugdopleiding van NEC en debuteerde in augstus 2010 voor de club tegen SC Heerenveen (2-2). In de zomer van 2011 vertrok hij voor ruim 3 miljoen euro naar Ajax. Nu, na ruim tien jaar, keert de doelman weer terug: "Ik ben ontzettend blij om thuis te zijn. Ik heb prachtige avonturen beleefd en om dan nu terug te keren in Nijmegen is voor mij de kers op de taart", aldus Cillessen. De doelman is ook ambitieus: "Ik ben nog niet klaar. NEC is met een mooi project bezig en daar wil ik graag onderdeel van zijn. Met mijn ervaring denk en hoop ik iets toe te kunnen voegen aan de selectie", vertelt de doelman op de clubwebsite van de Nijmegenaren.

NEC Ajax Valencia Barcelona Cillessen