Euro 2020: deze EK-wedstrijden worden op dinsdag 22 juni gespeeld

De ontknoping in groep D van Euro 2020 is in aantocht. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van dinsdag 22 juni op een rijtje.

Kroatië - Schotland (poule D) 

Kroatië neemt het dinsdag op tegen Schotland. Er staat voor beide landen veel op het spel in Glasgow. De winnaar van die wedstrijd kan zich in ieder geval plaatsen als beste nummer drie en maakt zelfs nog kans op de tweede plek.

Als Kroatië wint, moet het hopen op een overwinning van Engeland. De Kroaten kunnen Tsjechië dan voorbijstreven op basis van doelsaldo. Schotland moet juist rekenen op een zege van Tsjechië. De Tsjechen klimmen dan over Engeland heen.

Tsjechië - Engeland (poule D)

Het andere groepsduel in poule D, die net als Kroatië - Schotland om 21.00 uur begint, gaat tussen Tsjechië en Engeland en wordt gespeeld op Wembley. De twee EK-deelnemers gaan momenteel aan kop, met vier punten uit twee wedstrijden.

In het geval van een gelijkspel in Londen plaatsen beide ploegen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De winnaar van dat EK-duel kroont zich tot groepswinnaar, terwijl de verliezer moet hopen op goed nieuws uit Schotland.

Huidige stand poule D (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

Huidige stand poule D Euro 2020 EK

Het volledige programma van dinsdag 22 juni

Dinsdag 22 juni 2021: Kroatië - Schotland, 21.00 uur 

Dinsdag 22 juni 2021: Tsjechië - Engeland, 21.00 uur

EK-wedstrijden dinsdag 22 juni 2021 EK