Koeman krijgt belletjes van clubcoaches: "Mag mijn sterspeler op de bank"

Ronald Koeman heeft meerdere belletjes gehad van clubtrainers voor het EK-kwalificatieduel met Gibraltar. Zij hopen allemaal dat hun internationals niet geblesseerd raken, zo vertelt Maarten Wijffels in de AD Voetbalpodcast. 

"Wat je merkt nu het elftal zich heeft geplaatst voor het EK, is dat er allemaal coaches gaan bellen en toch wel een beetje druk uitoefenen", zegt Wijffels. Hij haalt Jürgen Klopp van Liverpool als voorbeeld aan. "Stel je hebt hier Virgil van Dijk en Cody Gakpo rondlopen. In het bijzonder Van Dijk, die natuurlijk een blessureverleden heeft. Stel dat hij hier tegen Gibraltar, terwijl de kwalificatie al gespeeld is, nog een blessure oploopt..."

De journalist wijst daarnaast op een blessure die Blind ooit in een gelijke situatie opliep. "Daardoor was het nog maar de vraag of hij het EK zou halen. Dan raak je dus geblesseerd tegen een tegenstander die er niks van kan, op een knollenveld in Gibraltar. Dat is toch wel een beetje het schrikbeeld en daarom wordt Koeman toch wel op het hart gedrukt door die clubcoaches dat hij hun spelers moet sparen."

Kansen voor anderen

Een aantal wijzigingen in de basiself van Oranje liggen voor de hand, waardoor nieuwe spelers zich kunnen laten zien. "Misschien spelen er wel elf anderen. Dallinga, Stengs, Veerman en misschien zelfs Teze wel. Zo'n Dallinga, dat is natuurlijk een prachtig moment om zo'n jongen voor het eerst in het Nederlands elftal te zien."