Til blikt terug op akkefietje met Nijhuis: "Bas was een beetje Oost-Indisch doof"

Guus Til kreeg het in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen (2-0) aan de stok met scheidsrechter Bas Nijhuis. Na afloop gaf de middenvelder van PSV - met een brede glimlach op zijn gezicht - tekst en uitleg over het akkefietje.

Na een duel tussen Til en Heerenveen-middenvelder Simon Olsson in de tweede helft, waarbij beide spelers elkaar leken vast te houden, floot Nijhuis voor een overtreding van Til. Daar was de PSV'er het niet mee eens. "Bas was een beetje Oost-Indisch doof, dus ik bleef maar achter hem aan rennen. Dat zag er een beetje raar uit", zo vertelde hij na afloop voor de camera van ESPN.

"Ik denk dat ik sneller ben dan Olsson, dus waarom zou ik gaan trekken?", vroeg de middenvelder zich vervolgens af, terwijl hij de beelden kreeg voorgeschoteld. "Ja, hier was hij aanspreekbaar, maar ik heb eerst nog twintig minuten achter hem aangerend. Op het einde zei hij: ik hoorde je wel, maar ik rende eerst nog maar even voor je weg, want je zat te hoog in je emotie".

Til vreesde zelfs nog even voor een gele kaart. "Ik dacht: het zal toch niet. Uiteindelijk zijn we gewoon goed met elkaar, maar in the heat of the moment mag ik toch best wat emotie tonen?", aldus de PSV'er.

scroll-down Meer lezen over dit
trending topic?
trending
Lees verder over‘PSV - SC Heerenveen’

Bosz over naderend record: "Hoe mooi zou dat zijn?"

Tien tweets die PSV - SC Heerenveen samenvatten

VIDEO GOAL: Dit keer telt de goal! Pepi vergroot voorsprong van PSV (2-0)

Moet je zien: spelers SC Heerenveen schrikken van vuurwerk bij opkomst #PSVHEE

VIDEO GOAL: Til zet PSV op voorsprong tegen Heerenveen (1-0)