Wordt Sergino Dest een koopje voor PSV? Dit is het plan...

Sergino Dest is dit seizoen één van de smaakmakers bij PSV. De rechtervleugelverdediger wordt gehuurd van FC Barcelona, maar laat Eindhoven achter zich. De Eindhovenaren azen op een goedkope optie om de speler definitief over te nemen. Dit het plan van PSV met Sergino Dest.

Hoe is het contract van Sergino Dest nu geregeld?

De smaakmaker van PSV staat onder contract bij FC Barcelona tot de zomer van 2025. De huurovereenkomst tussen de Spaanse grootmacht en PSV loopt tot eind van het seizoen 2023/2024. In de leenovereenkomst is een optie-tot-koop opgenomen die bepaalt dat PSV hem aan het eind van het seizoen definitief kan kopen voor een bedrag van tien miljoen euro. Dit lijkt sowieso een koopje, want de doorgaans betrouwbare website transfermarkt.nl schat de marktwaarde van Dest op achttien miljoen. Toch wil PSV nog een stapje verder gaan.

Wat is het plan van PSV, FC Barcelona en Dest?

FC Barcelona zit namelijk in een lastige positie. De Spaanse sterrenploeg heeft namelijk nog steeds problemen met de Fair Play regels. Daardoor moeten de Spanjaarden flink snijden in de salarissen. Dit leidt tot speculaties en woede van Frenkie de Jong. Anderzijds loopt het contract met Sergino Dest aan het eind van het seizoen nog maar één jaar door. Als de Catalanen willen voorkomen dat de speler, waar FC Barcelona in 2020 nog twintig miljoen euro voor betaalde aan Ajax, transfervrij de deur uit loopt zullen ze dus in actie moeten komen.

Uit berichtgeving van The Athetic blijkt begin juni dat PSV tóch kan toeslaan in Barcelona. Door de aanhoudende financiële rotzooi binnen de club, kamt Barça met serieuze problemen. De Catalanen kunnen negen van de 25 speler van het afgelopen seizoen niet inschrijven voor het aankomende seizoen, zo klinkt het. Dit geldt niet voor spelers die terugkeren van een huurperiode, waaronder voor Dest. De verdediger staat al langere tijd op een zijspoor binnen Barça. Door zijn blessure en status binnen de club geldt Dest als één van de kanshebbers op zomers een vertrek uit Camp Nou.

Sergiño Dest in dienst van PSV
Sergiño Dest in dienst van PSV. Keert hij dan toch terug naar Eindhoven?

Hoe denkt Dest over een mogelijke transfer naar PSV?

Ondanks de plannen van PSV is een transfer zeker nog geen uitgemaakte zaak. Zo zal FC Barcelona moeten 'happen' en zullen de Eindhovenaren tot een akkoord moeten komen met Dest. Daarbij zijn twee factoren van belang. Ten eerste moet de speler de overstap op zich zien zitten. Als dat zo is moeten speler en club tot overeenstemming zien te komen. Dat kan een uitdaging worden, want de vraag is of PSV zich het salaris kan permitteren dat Dest verdient bij FC Barcelona. De speler wilde in de winterstop dan ook nog niet ingaan op zijn sportieve toekomst. Recent sloeg PSV zelf al de koopoptie voor Dest af.

Feyenoord-doelman vertrekt