VOORSELECTIE ORANJE BEKEND: Wijnaldum terug en een hoop nieuwe (opvallende) namen!

Ronald Koeman heeft zijn eerste voorselectie als kersverse bondscoach voor Oranje bekendgemaakt. De oefenmeester, die tussen 2019 en 2020 al eerder de rol van eindverantwoordelijke voor het Nederlands elftal vertolkte, heeft 37 namen opgenomen die nog kans maken op een plek in de definitieve selectie.

De meeste opvallende naam is misschien Kjell Scherpen (Vitesse), terwijl Quilindschy Hartman, Mats Wieffer (beiden Feyenoord) en Bart Verbruggen (Anderlecht) voor het eerst in een voorselectie zijn opgenomen. In totaal zijn er tien spelers die kunnen debuteren in Oranje onder Ronald Koeman. Daarnaast keren Mark Flekken (SC Freiburg), Jasper Cillessen (NEC), Kenny Tete (Fulham), Ryan Gravenberch (Bayern) en Georginio Wijnaldum (AS Roma) terug bij Oranje.

Tekst gaat verder onder het Twitter-bericht

Opvallende afwezigen

Wat opvallend is, is de afwezigheid van Nick Olij (Sparta) tussen de vijf geselecteerde doelmannen. De naam van de goalie van Sparta viel enkele malen al in de media, maar Koeman geeft zijn voorkeur aan vijf anderen. Daarnaast zijn Jerdy Schouten (Bologna) en Arnaut Danjuma (Tottenham Hotspur) ook niet opgenomen in de voorselectie en moet Branco van den Boomen, die bij Toulouse uitstekend presteert, ook nog wachten op zijn eerste belletje van Koeman.

Bekijk hieronder de volledige voorselectie per linie van het Nederlands elftal:

Doelmannen: Cillessen, Flekken, Noppert, Scherpen, Verbruggen

Verdedigers: Aké, Blind, Botman, Van Dijk, Dumfries, Frimpong, Geertruida, Hartman, De Ligt, Malacia, Tete, Timber, De Vrij

Middenvelders: Berghuis, Clasie, Gravenberch, De Jong, Klaassen, Koopmeiners, De Roon, Simons, Taylor, Veerman, Wieffer, Wijnaldum

Aanvallers: Bergwijn, Brobbey, Depay, Gakpo, Janssen, Lang, Weghorst