Lique 1-ster droomt van Nederlands Elftal: "Weet nooit wat er kan gebeuren"

Hij scoorde afgelopen weekend nog een vrije trap tegen de supersterren van Paris Saint-Germain. Branco van den Boomen is de grote naam van het gepromoveerde FC Toulouse na zijn transfer in 2020. In Nederland speelde de geboren Eindhovenaar in de jeugd van Ajax en daarna voor SC Heerenveen, Willem II, FC Eindhoven en De Graafschap. Ondertussen is hij de leider van de Nederlandse brigade in de Franse stad en denkt hij stiekem aan een plekje bij het Nederlands Elftal.

In zijn eerste seizoen bij Toulouse had de Nederlander gelijk een basisplaats veroverd, maar vooral in zijn tweede jaar in de Lique 2 kwam hij echt op stoom. Van den Boomen scoorde twaalf keer en gaf ook nog eens 21(!) assists. Nu laat hij het wekelijks zien op het hoogste niveau in Frankrijk. Met vijf doelpunten en zeven assists laat de 27-jarige middenvelder zien mee te kunnen doen op hoogste podium. 

Tekst gaat verder onder de Twitter-bericht

Desondanks is hij nog nooit opgeroepen voor Oranje, maar dit zit nog altijd in zijn hoofd. "Dromen mag altijd, maar ik reken er niet per se op", zegt hij tegen Voetbal International. "Ik speel in het buitenland dus dan word je vaak sneller als goede speler gezien. Je weet nooit wat er kan gebeuren", aldus Van den Boomen.

Bekijk hier wat men op Twitter van de Nederlandse middenvelder vindt: