De Telegraaf meldt verrassende nieuwe functie Van ’t Schip

John van ’T Schip kan tevreden terugkijken op zijn seizoen als hoofdtrainer van Ajax. Hij bracht het team van de achttiende plaats naar de vijfde plek. Ook volgend jaar zal hij bij de Amsterdamse voetbalclub werken. Zijn functie gaat wel veranderen. De Telegraaf brengt daar nu meer zekerheid over. 

Opvallende rol

In eerste instantie zou Van ’t Schip als ‘head of coaching’ aan de slag gaan. Nu meldt De Telegraaf dat dit niet het geval is. De huidige Ajax-trainer gaat zich namelijk mengen in de voetbaldriehoek met technisch directeur Alex Kroes en de nieuwe coach (zeer waarschijnlijk de Italiaanse Francesco Farioli).

Binnen die driehoek krijgt de zestigjarige een functie waar nog geen naam voor is. ‘Hij gaat een belangrijke rol in de beoordeling van spelers van buitenaf en uit de jeugdopleiding’, schrijft de krant. ‘Van ’t Schip geeft een zwaarwegend oordeel of een (meerdere keren) gescoute mogelijke aankoop of een speler van Jong Ajax of Ajax Onder 19 geschikt is om het shirt van Ajax 1 te dragen’. Die laatste functie werd eerder al eens door Dennis Bergkamp vervuld bij Ajax.

‘Ik heb een goed gesprek gehad’

Nog voor de wedstrijd tegen Vitesse zat Van ’t Schip aan tafel over zijn nieuwe functie. ,,Ik heb een goed gesprek gehad met Alex. Daar gaan we uitkomen en dan begin ik in een andere rol. Maar dat wordt allemaal nog bekendgemaakt. Dat is nu nog te vroeg”, zei de coach na de wedstrijd.

Er werd na die wedstrijd ook aan de trainer gevraagd wat er moet veranderen bij Ajax. “De selectie moet beter. Er moeten wat spelers bijkomen die jonge jongens bij de hand kunnen nemen en daardoor naar een hoger niveau tillen. Uiteraard moet er rust in de club komen, want dat is er afgelopen jaar ook niet geweest. Daardoor kun je grote stappen maken. Maar het is belangrijk dat er in de selectie dingen gebeuren. Dat is een klus voor Alex, om dat samen met Marijn Beuker (directeur voetbal) en Kelvin de Lang (hoofd scouting) goed in te vullen.”

De zomer van Ajax

Het wordt een drukke zomer in Amsterdam. Lees hier alles wat je over deze drukke tijden moet weten

Feyenoord-doelman vertrekt