Sneijder toch niet aan de slag als trainer van DHSC: "Hij neemt het niet over"

DHSC-voorzitter Harry Lulofs heeft tegenover RTV Utrecht de geruchten over dat Wesley Sneijder voor de groep komt te staan ontkracht. Assistent-trainer Jeffrey Sneijder, de broer van, neemt voorlopig de honneurs waar bij de Utrechtse amateurclub.

Trainer Mark Verkuyl is op non-actief gesteld vanwege 'tegenvallende resultaten in combinatie met te weinig grip op de groep'. De vierdedivisionist draait een teleurstellend seizoen en bezet momenteel de twee-na-laatste plaats met elf punten uit twaalf wedstrijden.

Het Algemeen Dagbladschreef vrijdag dat de gebroeders Sneijder zaterdagmiddag voor de groep zouden staan tijdens de uitwedstrijd tegen SV Huizen. "Ik weet niet anders dan dat Jeffrey Sneijder vanmiddag op de bank zit", zo liet Lulofs zaterdag weten.

"We hebben dispensatie van de KNVB gekregen voor zes weken en in die periode gaan we kijken welke richting we op moeten. Tot die tijd is Jeffrey de trainer. Het is dus niet zo dat Wesley het overneemt", aldus de clubvoorzitter.

Het ontslag van Verkuyl lijkt een positief effect te hebben gehad op de spelersgroep. Met Jeffrey Sneijder op de bank won DHSC zaterdag met 0-1 op bezoek bij SV Huizen.