Wie is Belgisch supertalent Jorthy Mokio?

Met de zestienjarige Jorthy Mokio troeft Ajax onder andere PSV en FC Barcelona af. De Belgische verdediger komt over van KAA Gent. De voetballer wordt aan de selectie van Jong Ajax toegevoegd.

Wie is Jorthy Mokio?

Jorthy Mokio is geboren op 29 februari 2008 in Gent. Het talent werd opgemerkt door KAA Gent toen hij bij KFC Merelbeke speelde. Sinds 2021 zit hij bij de Belgische profclub. Afgelopen seizoen kwam de verdediger uit in het hoogste jeugdteam van Gent. Hij debuteerde zelfs al in het eerste elftal van de club. Nu, op zestienjarige leeftijd, moest hij zijn eerste profcontract tekenen. Dat deed de verdediger dus in Amsterdam.

Veel interesse, waarom Ajax?

Het talent tekent tot en met juni 2027 bij Ajax. Dat ging nog niet zo makkelijk. PSV, FC Barcelona en FC Bayern München wilden de linker centrale verdediger ook graag hebben. Met name Bayern-trainer en landgenoot van Mokio, Vincent Kompany wilde hem graag hebben. Ondanks dat hij zich toevoegt aan de selectie van het tweede elftal, zal hij in de voorbereiding ook bij het eerste elftal van de Amsterdamse voetbalclub aansluiten. 

Tijdens de onderhandelingen met de jeugd-international kreeg hij de 'route Alderweireld en Vertonghen' voor zijn neus. Net als bij die verdedigers is het de bedoeling dat ook Mokio via Ajax bij de Europese top belandt. 

Alex Kroes over Mokio

"Wij zijn erg blij dat Jorthy hier zijn handtekening heeft gezet, hij is een groot talent en er was veel belangstelling voor hem. Onze scouts in België volgden hem al voor een langere periode, samen hebben we er alles aan gedaan om hem naar Ajax te halen. We hebben het vertrouwen in een mooie toekomst naar elkaar uitgesproken en als de laatste formaliteiten zijn afgewikkeld zal hij in de voorbereiding op het nieuwe seizoen meedraaien met Ajax 1."

Transferzomer Ajax 2024

Het zal een drukke zomer worden in Amsterdam. Lees hier de laatste updates over de transferzomer van Ajax

Feyenoord-doelman vertrekt