Van Halst over middenveld Oranje: "Kennen wij Frenkie de Jong nog?"

Jan van Halst meent dat Oranje Frenkie de Jong minder hard mist, dan van tevoren werd gedacht. De oud-prof is lovend over PSV'er Jerdy Schouten en ziet in hem de speler die als eerst op het wedstrijdformulier moet staan, zo vertelt Van Halst tegenover Ziggo Sport.

Jan Van Halst over Jerdy Schouten

“Het klinkt een beetje gek, maar kennen wij Frenkie de Jong nog? Natuurlijk, ik zeg het met een knipoog, maar als je Jerdy Schouten nu ziet voetballen. Zo snel, één keer raken, nauwelijks balverlies, snel het spel verplaatsen. Ik vind het echt een openbaring hoe hij zich zo snel staande heeft gehouden." Volgens Van Halst heeft Schouten zijn vorm van PSV meegenomen naar Oranje. "Hij is echt niet meer weg te denken uit het elftal. Als ik bondscoach zou zijn, dan zou ik hem als eerste op het wedstrijdformulier zetten. Hij speelt op een cruciale positie op het middenveld."

Duo Veerman en Schouten

De concurrentie op het middenveld van Oranje is groot. Maar met de blessures van Frenkie de Jong en Teun Koopmeiners, vielen er twee grote namen weg. Jammer voor het team, goed voor de concurrenten. PSV'ers Joey Veerman en Jerdy Schouten spraken over een mogelijke basisplaats bij Oranje. "We zijn op elkaar ingespeeld."

Feyenoord-doelman vertrekt