Update: Vitesse ontvangt cruciale handtekening!

Vitesse verkeerde lange tijd in zwaar weer. Het voortbestaan van de club hing aan een zijden draadje. Op het allerlaatste moment vond de club toch een nieuwe eigenaar. Mag Vitesse komend seizoen nog profvoetbal spelen?

Update 2 augustus: Vitesse ontvangt cruciale handtekening (21.00u)

Vitesse heeft officieel bevestiging van de Common Group. Nu die handtekening binnen is voldoet de club aan álle eisen van de beroepscommissie. Hiermee is het alleen nog wachten op het definitieve besluit vanuit Zeist. 

Update 2 augustus: Vitesse krijg wederom uitstel van de KNVB (12.00u)

Op de datum waarvoor Vitesse uitstel kreeg, heeft de club wederom uitstel gekregen. Via de kanalen brengt de club naar buiten dat in het weekend pas definitief een besluit wordt genomen over de licentie. 'Naar aanleiding van het overleg met de licentiecommissie en de beroepscommissie heeft Vitesse te horen gekregen dat het uiterlijk dit weekend een definitief besluit ontvangt omtrent haar proflicentie. De club dient nog aan één voorwaarde te voldoen. Lukt dit, dan verkrijgt Vitesse definitief een licentie', zo valt er te lezen.

Update 1 augustus: KNVB krijgt té weinig antwoorden en wil gesprek met Vitesse

De KNVB heeft Vitesse geïnformeerd over het feit dat de aangeleverde stukken vanuit Vitesse voor onvoldoende antwoorden zoeken en dat betekent dat het besluit over een proflicentie wederom wordt uitgesteld. De bond wil op vrijdag 2 augustus met de Arnhemmers in gesprek en zodoende meer informatie opvragen bij de club. 

Update 31 juli: Vitesse weet wanneer het duidelijk krijgt over KKD

Vitesse heeft voor het terugkrijgen van de proflicentie de benodigde stukken op tijd aangeleverd bij de commissie, zo weet De Telegraaf. Voor de club is het nu afwachten of het uit mag komen in de Keuken Kampioen Divisie. Op donderdag 1 augustus komt vervolgens naar buiten of dat het geval is, of dat de KNVB een vervangende club moet aanwijzen

Update 20 juli: Arnhemmers ontvangen opnieuw uitstel

Het is Vitesse wederom niet gelukt om te voldoen aan de gestelde eisen van de KNVB, desondanks besluit de bond nog niet om het lot van de club te bezegelen. Daarom is besloten om de nieuwe deadline op 31 juli vast te stellen. Dat verzoek heeft de clubleiding neergelegd in Zeist. De niet sluitende begroting vormt nog steeds het grootste obstakel. 

“Het is bijzonder vervelend voor eenieder die Vitesse een warm hart toedraagt dat wij nog in de wachtkamer zitten. Alhoewel ik het proces begrijp en blij ben dat we nog in de race zijn, moeten wij nog steeds alles on-hold zetten, richting komend seizoen. Dat is wrang, aangezien wij het namelijk weer ‘gewoon’ over voetbal willen hebben, zoals het eigenlijk hoort. Met de naderende start van het seizoen, worden de organisatorische- en technische uitdagingen immens. Daarentegen is het behoud van de licentie het allerbelangrijkste. Daar werken we met zijn allen naartoe. En dat geloof is er ook. Houd vol Vitessenaren, hoe lastig ook", aldus algemeen directeur Edwin Reijntjes.

Update 19 juli: Vitesse krijgt paar uur aan uitstel

De oorspronkelijke deadline van 12.00 uur om een plan rond het voortbestaan van de club in te leveren is doorgeschoven naar vrijdagmiddag om 17.00 uur. Met dat nieuws komt De Telegraaf enkele uren na de oorspronkelijke deadline naar buiten. De club krijgt vandaag te horen of het dan toch een proflicentie krijgt. Is dit niet het geval, dan is het naar alle waarschijnlijkheid einde verhaal voor de voetbalclub uit Arnhem. Eerder op de dag bracht de krant al naar buiten dat Cole Parry nog niet akkoord ging met een noodplan van de club.

Update 13 juli: Telegraaf onthult opmerkelijke dingen over Vitesse-redder Franke

De Telegraaf onthult in een nieuw artikel dat oude zakenpartners van Franke twijfels hebben bij zijn geloofwaardigheid en betrouwbaarheid en geven daarbij andere voorbeelden die vraagtekens zetten bij zijn verleden. Franke reageerde met een WhatsApp-bericht nadat het medium een lijst met vragen had over het verleden van de zakenman: "Ik hoop dat jullie een goede juridische afdeling hebben”, was de reactie van Franke. Hierna heeft Franke gebeld om zich te verontschuldigen voor zijn ‘emotionele’ uitbarsting. De ondernemer heeft nog geen duidelijkheid over de goedkeuring van zijn aandelen, waardoor Vitesse nog steeds in onzekerheid leeft. 

Update 12 juli: Vitesse weer onzeker over voortbestaan door KNVB en Franke reageert

Hoewel alles in kannen en kruiken leek te zijn volgens Guus Franke, zijn er toch nog zorgen bij de KNVB. De bond geeft uitstel aan de Arnhemmers, die nog geen sluitende begroting, bankrekening en accountant kunnen overleggen. Franke reageert hierop met dreiging tot terugtrekking als zijn aandelen niet goedgekeurd zouden worden door de KNVB voor 22 juli. Eigenaar van de Gelredome, Michael van de Kuit, heeft Vitesse vervolgens een reddingsplan aangeboden in het geval dat Franke zich terug zal trekken. Het gaat hierbij niet om een complete overname maar een tijdelijke oplossing, om het bestaan van de club te waarborgen.

Update 9 juli: Guus Franke spreekt vertrouwen uit: 'Niets te verbergen'

Vitesse wacht nog steeds op de uitspraak van de licentiecommissie, omdat er toch nog haken en ogen zijn. Guus Franke zal Vitesse naar verluidt redden en laat zich uit over de geldproblemen en dat hij dit op tijd moet regelen. "Dat is allemaal opgelost. Normaal gesproken is die tijd er wel. Alles is echter keurig in orde. We zitten vol in de drukte, er is nergens anders ruimte voor. Maar ik werk met profs en we doen dit vaker. De KNVB vraagt het complete plaatje. Er moeten tientallen documenten aangemaakt worden. Ze willen weten wie ik ben, wat voor zaken ik doe. Waar komt het geld vandaan? Maar wij zeggen altijd, we zetten onze kimono volledig open. Er is niets te verbergen.

Update 2 juli: Vitesse denkt volgend seizoen uit te kunnen spelen

De dag na het heugelijke nieuws lijkt de pret bij Vitesse niet op te kunnen. De club heeft een akkoord met Guus Franke en denkt zo het seizoen 2024/25 uit te kunnen spelen, zo meldt De Gelderlander. Na de degradatie is Vitesse komend seizoen actief in de Keuken Kampioen Divisie.

Update 1 juli 23:15 uur: Akkoord tussen Franke en Parry

Coley Parry heeft aan Voetbal International laten weten dat hij een akkoord heeft bereikt met investeerder Guus Franke vlak voor de deadline van het inleveren van documenten bij de KNVB. Dit biedt Vitesse nieuwe hoop op voortbestaan. Parry's Common Group en Franke's Axiom Partners sloten op het laatste moment een deal met de belangrijkste schuldeiser van de club, nadat eerder op de dag de Franke-deal leek te zijn afgeketst. Nu is het wachten op de beslissing van de KNVB's beroepscommissie, die voor middernacht de benodigde documenten moet ontvangen.

Update 1 juli 22:00 uur: Directeur spreekt fans toe

Interim-directeur Edwin Reijntjes heeft de fans van Vitesse toegesproken. Op Papendal hebben de supporters een positieve update gekregen.

Update 1 juli 21:00 uur: Investeerder sluit akkoord

Investeerder Guus Franke ontkent dat hij zich terugtrekt uit de overname van Vitesse, ondanks geruchten over een mislukte deal met schuldeiser Coley Parry. Franke verklaarde tegenover Omroep Gelderland dat er een definitief akkoord is bereikt met Parry en dat hij vastbesloten is de Arnhemse club over te nemen. De directie van Vitesse werkt hard om de benodigde documenten tijdig bij de KNVB in te dienen. De komende uren zijn cruciaal, aangezien de KNVB vóór middernacht de nieuwe stukken moet ontvangen om een sluitende begroting te kunnen overleggen.

Update 1 juli 16:00 uur: voortbestaan Vitesse onzekerder dan ooit

Door het terugtrekken van Franke lijkt een faillissement voor Vitesse onafwendbaar. Eind juni werd bekend dat de proflicentie van de club wordt ingetrokken. "Gezien de deadline wil ik eenieder vragen om de rust nog even te bewaren. Wij hebben alle aandacht nodig om het tij te keren. Wij geven niet op!”, aldus algemeen directeur Edwin Reijntjes in een statement. Volgens het AD heeft de club nu weer contact gezocht met stadioneigenaar Michael van de Kuit. De club zou 'via-via' een smeekbede naar Van de Kuit gestuurd hebben, om zo de club van de ondergang te redden.

Update 24 juni: Doorbraak in crisis

De Telegraaf meldt een belangrijke doorbraak in de crisis bij Vitesse. De ochtendkrant meldt dat er volgens bronnen rond de club een akkoord is bereikt over een regeling voor de schuld van 14,3 miljoen rond zakenman Guus Franke, met de Amerikaanse zakenman Coley Parry. Beide zakenmannen zouden een terugbetalingsregeling zijn overeengekomen.

Wie is Guus Franke?

Guus Franke werd beschouwd als de redder van de financieel wankelende club. De KNVB heeft de proflicentie van Vitesse ingetrokken vanwege niet-nakomen van financiële eisen. Franke's investering moest de schulden van 18,9 miljoen euro aanpakken, waarvan het grootste deel aan Coley Parry is verschuldigd. Hij is hierover in gesprek met Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers