'Jong Feyenoord vervangt Vitesse bij wegvallen Arnhemmers'

Het wordt een allesbepalende week voor Vitesse. De Arnhemmers krijgen in principe deze week te horen of de club blijft bestaan. In het slechtste scenario voor de club wordt er ook al gesproken over een mogelijke vervanger voor de ploeg uit de Eerste Divisie. 

Vitesse was bezig met een WHOA-procedure, dit is echter compleet van de baan voor de club. De Wet Homologatie Onderhands Akkoord was een procedure waar de club gedurende een langere periode aan werkte. Dit zou een doorstart bieden en door middel van schuldsanering weer een gezond toekomstperspectief geven. Echter, dit is ondertussen geen optie meer voor de club. Simpelweg doordat er geen tijd meer is én omdat de procedure niet realistisch is bij bedrijven met één schuldeiser, wat bij Vitesse het geval is. 

Omroep Gelderland meldde het volgende over de toestand van de club: 'Vitesse moet voldoen aan de eisen van de licentiecommissie. De club moet een financieel gedekte begroting indienen voor komend seizoen en daarnaast moet het contact met huisbankier ING worden hersteld. Ook moet een accountant de jaarrekening tekenen. Verder wordt er ook aangegeven dat de voetbalbond eigenlijk niet van de club af wil. Anders was de deadline niet zo vaak uitgesteld en was de Arnhemse club niet opgenomen in het competitieprogramma'.

Jong Feyenoord de KKD in?

Het wegvallen van Vitesse heeft ook direct invloed op alle concurrenten uit het een na hoogste niveau in Nederland. Er is dan sprake van een oneven aantal, wat al niet voordelig is en er zouden minder inkomsten bij komen kijken. Er wordt gesuggereerd dat bij wegvallen van Vitesse er al een mogelijke kandidaat is om hen te vervangen in de competitie. Het gaat hierbij om Jong Feyenoord, deze geruchten zijn tot op heden nog niet bevestigd. 

Voor Vitesse is het dus nog altijd onduidelijk of het deze zomer aan kan treden in de Keuken Kampioen Divisie. 

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers