"Wij hebben Mislintat niet op pad gestuurd met de portemonnee van Ajax"

Het bestuur van Ajax is vrijdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering (AvA) aan de tand gevoeld door de aandeelhouders van de club. Onder meer de roerige transferperiode kwam ter sprake.

De in september vertrokken technisch directeur Sven Mislintat gaf afgelopen transferzomer zo'n 110 miljoen euro uit aan nieuwe spelers, waarvan de meesten nog geen onuitwisbare indruk hebben achtergelaten. "Wat is er toch misgegaan bij al die transfers, waar miljoenen voor zijn uitgegeven, waarom hebt u simpelweg getekend, zonder kritische toets?", werd financieel directeur Susan Lenderink gevraagd, geciteerd door Voetbal International.

"U schetst het echt te simpel", haakte rvc-voorzitter Michael van Praag daarop in. "U doet een beetje aan scorebordjournalistiek, met alle respect. Het is heel gevaarlijk om nu al een oordeel te vellen over de kwaliteitsontwikkeling van voetballers. Jari Litmanen moest ook wennen in zijn eerste jaar. Je kunt niet nu al een oordeel vellen over de ontwikkeling van spelers".

"Er zijn heel veel voetballers waar we heel veel voor betaald hebben, die ook veel hebben opgeleverd. Soms ook niet. Maar dat is the name of the game", aldus Van Praag. "Ik hoop dat u gelijk hebt", luidde de tegenreactie. "Ik héb gelijk!", reageerde Van Praag.

Volgens Lenderink klopt het niet dat Mislintat enkel alleen zijn gang kon gaan in Amsterdam. "Neem van ons aan dat wij Sven niet op pad hebben gestuurd met de portemonnee van Ajax. Sowieso moeten er bij elke transfer twee statutaire directeuren ondertekenen. Het kan dus niet dat alleen een sportief directeur daarvoor tekent", aldus de CFO.

Ook interessant