‘Ajax moet weer het Real Madrid van Nederland worden’

Michael van Praag wil van Ajax weer het Real Madrid van Nederland maken, zo vertelde hij in de aandeelhoudersvergadering van Ajax. Hij werd eerder verkozen tot nieuwe voorzietter van de raad van commissarissen van de club uit Amsterdam. 

"In mijn garage hangt mijn allereerste interview als voorzitter van Ajax. In 1989 is dat verschenen. De kop van dat artikel luidt: Ajax moet het Real Madrid van Nederland worden”, vertelt Van Praag. "Daar wil je bij horen, daar ben je trots op. Het is een koninklijke club en dat heeft zich onder meer vertaald in gedrag op en buiten het veld, het voetbal en de fatsoenlijke manier waarop je met elkaar omgaat. Voorbeeldgedrag dus. Discretie onderling. Die uitspraak herhaal ik hier opnieuw: Ajax moet weer het Real Madrid van Nederland worden." 

Van Praag zegt te weten hoe hij Ajax weer in de juiste richting kan krijgen. "Ik ben weliswaar 76 jaar, maar u mag en moet van mij een actieve en progressieve houding verwachten. Dat komt goed uit, want ik ben namelijk actief, progressief en oplossingsgericht. Al zolang ik bestuurder ben. Ajax heeft het zwaar, maar is voorlopig op de weg terug." 

Ook interessant