Tien meest ingezette tieners dit seizoen met onder meer twee Ajacieden!

De voetbalwereld kent elk seizoen een aantal opvallende tienertalenten die al op vroege leeftijd doorbreken in het voetbal. Dit seizoen zijn dit de talenten met de meeste wedstrijden in de top vijftien topcompetities, met twee Ajacieden aanwezig!

1) Oscar Gloukh, Red Bull Salzburg 

Gloukh speelde in totaal 26 wedstrijden dit seizoen in clubverband en internationaal voor Israël. De nog maar negentienjarige aanvallende middenvelder wordt beschouwd als het volgende grote talent van de Oostenrijkse topclub. In de Champions League maakte die tiener al twee doelpunten in vier wedstrijden. 

2) Arthur Vermeeren, Royal Antwerp

Vermeeren speelde dit seizoen al in totaal 24 wedstrijden namens Antwerp en België. De nog maar achttienjarige middenvelder heeft onder Mark van Bommel al een basisplek weten af te dwingen en maakte onlangs zijn debuut bij de Rode Duivels. Het is daarom ook niet verrassend dat de tiener de aandacht wekt van topclubs als FC Barcelona en Arsenal. Zijn marktwaarde bedraagt 25 miljoen. 

3) Bilal El Khannouss, KRC Genk

De Marokkaanse Belg speelde namens Marokko en België 24 wedstrijden dit seizoen. Genk nam de spelmaker in de zomer van 2019 over van Anderlecht. Sindsdien is hij een van de grootste talenten van de Belgische club. Zijn marktwaarde op zijn negentiende wordt geschat op maar liefst achttien miljoen. Ook maakte hij op achttienjarige leeftijd al zijn debuut in het Marokkaanse elftal. 

4) Sergey Pinyaev, Lokomotiv Moskou

De negentienjarige linksbuiten speelt veel in de Russische Premier Liga dit seizoen. Ook maakte hij dit jaar zijn debuut in het nationale team van Rusland. Hij speelde dit seizoen al 24 wedstrijden namens zijn club en land. De Europese (sub)topclubs zullen ongetwijfeld de Rus op het oog hebben, maar door de oorlog in Oekraïne is een overstap op korte termijn naar West-Europa ondenkbaar. 

5) Carlos Forbs, Ajax

Forbs is een van de twaalf Sven Mislintat aankopen van afgelopen zomer. Waar velen verguisd worden door hun gebrek aan talent, zit het bij de pijlsnelle aanvaller van de Amsterdammers anders. Zo wordt de negentienjarige Manchester City jeugdexponent beschouwd als een talent voor de nabije toekomst. Dit seizoen speelde hij al 23 wedstrijden namens Ajax en de onder-23 van Portugal. 

6) João Neves, Benfica

Neves is het volgende grote talent dat Benfica voor veel geld verwacht te verkopen in de toekomst. De verdedigende middenvelder mag regelmatig zijn opwachting maken in het team van oud PSV-trainer Roger Schmidt. Hij speelde zelfs al alle minuten mee in de zoverre vier gespeelde Champions League wedstrijden van de topclub uit Lissabon. Zijn marktwaarde is op zijn negentiende al 20 miljoen. Hij speelde in totaal 22 wedstrijden. 

7) Karim Konaté, Red Bull Salzburg

De negentienjarige spits is de tweede Salzburg speler uit de top tien. Zo is de tiener al van onschatbare waarde voor de Oostenrijkers met acht doelpunten in veertien wedstrijden. De man uit Ivoorkust zijn marktwaarde is vijftien miljoen en onder meer Arsenal en Tottenham Hotspur hebben de doelpuntenmachine al in het vizier. Ook heeft de veelzijdige spits al zes assists achter zijn naam staan in 21 wedstrijden.

8) Ilya Ishkov, Oeral Jekaterinenburg

Ishkov is ongetwijfeld de meest onbekende naam van dit lijstje, mede omdat hij bij het Russische Oeral Jekaterinenburg speelt. Oeral komt uit in de Premier Liga van Rusland en de achttienjarige aanvallende middenvelder is hun grote talent. De Rus speelde dit seizoen veertien wedstrijden namens  de nummer twaalf van de grootste Russische competitie, al moet hij het wel doen met invalbeurten. Ook speelde hij drie keer voor het onder-23 team van de Russen.

9) Jorrel Hato, Ajax

De zeventienjarige Hato is met zijn zeventien jaar de jongste tiener van dit lijstje. Wat ook indrukwekkend is, is dat Ajax eigenlijk niet meer om de jongeling heen kan. Zo speelde Hato mee in zeventien wedstrijden van de Amsterdammers dit seizoen en werd hij geen enkele keer gewisseld. Ook maakte Hato onlangs zijn debuut in de selectie van het Nederlands elftal. De veelzijdige verdediger heeft een marktwaarde van tien miljoen. Hato speelde tot nu toe dit seizoen al 21 wedstrijden. 

10) Noah Sadiki, Union Saint-Gilloise

De achttienjarige speelde dit seizoen negentien wedstrijden voor de nummer een van de Belgische competitie. De defensieve middenvelder kwam afgelopen zomer voor 1,4 miljoen over van concurrent Anderlecht. Hij tekende een contract tot de zomer van 2027 bij Union. Sadiki, die geboren is in Brussel en de jeugdelftallen van België doorliep, maakte onlangs zijn debuut in de Onder-20 van Congo. Voor welk land hij uitkomt in de toekomst is nog niet zeker. Hij speelde dit seizoen 21 wedstrijden.

Hier de volledige lijst: