Van der Vaart: ‘Ik was vroeger voor PSV’

Rafael van der Vaart speelde tussen 1993 en 2005 voor Ajax, maar droeg als kind PSV een warm hart toe. Dit vertelt hij in Tussen de Palen van Ziggo Sport. De oud-middenvelder had veel bewondering voor Romário, die tussen 1988 en 1993 furore maakte namens PSV. 

"Ik was vroeger heel erg fan van Romário, misschien wel idolaat", vertelt de oud-Ajacied. "Dat was een PSV'er inderdaad. Al mijn vriendjes waren toen voor Ajax, maar ik was voor PSV vanwege Romário. Ik vond hem bijzonder. Hij was altijd een beetje moe en er was altijd een beetje gedoe. Maar op de momenten dat hij er moest staan, dan stond hij er." 

Van der Vaart werd geboren in Heemskerk en werd op jonge leeftijd gescout door Ajax. "Toen ik tien was, ging ik naar Ajax. Toen was de liefde voor PSV natuurlijk voorbij. Ik moest dat toen wel opgeven." Uiteindelijk groeide Van der Vaart uit tot één van de beste spelers bij Ajax. In 156 wedstrijden namens de Amsterdammers wist de middenvelder 63 keer het net te vinden en was hij goed voor 28 assists.