"Er is eigenlijk maar één goede aanvaller in Nederland"

Marco van Basten heeft maandagavond een lofzang ingezet over Noa Lang. In het Ziggo-programma Rondo laat de oud-spits weten te genieten van het spel van de PSV'er. Hij zegt zelfs dat Lang de enige goede aanvaller is in de Nederlandse competitie.

De mokerslag die PSV zondag aan Feyenoord uitdeelde is onderwerp van gesprek aan de tafel van gespreksleider Wytse van der Goot. Van Basten vond het echter erg jammer dat Noa Lang niet op het veld stond. "De beste speler, Noa Lang, doet niet mee. Er is eigenlijk in Nederland maar één echte goede aanvaller. Dat is hij. Ze hebben het nu al een tijdje zonder hem gedaan. Ik mis hem wel op het veld ja."

Uniek in Nederland

Lang keerde onlangs tegen FC Twente (0-3 zege PSV) terug van een blessure, maar heeft toch weer een 'kleine terugslag'. "Als hij aan de bal is, dan denk ik: dan gaat er wat gebeuren", vervolgt Van Basten. "Dat zie je in Nederland bijna niet meer. Bij Ajax zie je er niet één, bij PSV zie ik er ook weinig en bij Feyenoord komen ze die man niet voorbij. Wie zie je tegenwoordig nog één tegen één constant de beste zijn?", stelt de voormalig topspits.

Van Basten heeft erg veel complimenten over voor de buitenspeler, die tot dusver vier doelpunten in acht Eredivisie-wedstrijden maakte. "Hij daagt je echt uit, gaat je voorbij én is gewoon slim. Ik ben gewoon blij als hij meedoet. Dat heb ik eigenlijk bij geen een andere speler nu in de Nederlandse Eredivisie."