Ajax voert gesprekken met oud-speler en wil Nederlands talent hebben

Met Francesco Farioli als nieuwe trainer heeft Ajax een opvolger voor John van ’t Schip gevonden. Daarmee heeft Alex Kroes één van de belangrijke taken al volbracht. Een andere, ook niet geheel onbelangrijke taak, is het vinden van de nieuwe trainer voor Jong Ajax. Een oud-Ajacied wordt nu gelinkt aan die positie. Ook willen de Amsterdammers een groot talent terug naar Nederland halen. 

Wie wordt de opvolger van Jong Ajax-trainer Dave Vos?

Vanaf volgend seizoen krijgt Dave Vos, die afgelopen jaar de trainer was van Jong Ajax, een plek in de staf van Farioli. Ajax heeft oud-verdediger Thomas Vermaelen benaderd om hem op te volgen, meldt Het Laatste Nieuws. De Belgische krant zegt dat de club zelfs al gesprekken heeft gevoerd met de 38-jarige ex-prof. Op dit moment is hij trainer van België Onder-20, maar er lijken vooralsnog geen obstakels voor een eventueel vertrek.

Toen technisch directeur Alex Kroes nog bij SEG werkte, was hij de zaakwaarnemer van Vermaelen. Het is ook altijd nog mogelijk dat Ajax de opvulling van de trainerspositie intern oplost. De naam van Frank Peereboom, de huidige trainer van de O18, ligt nog altijd op tafel. Het jeugdelftal bestaat na dit seizoen niet meer, waardoor de zeer gewaardeerde trainer mogelijk het gat opvult.

'Ajax laat oog vallen op overbodige Liverpool-verdediger'

Volgens The Athletic heeft Liverpool aan Sepp van den Berg een prijs gekoppeld van 23,5 miljoen euro. Hij zal waarschijnlijk eerst nog een kans bij Arne Slot krijgen, maar ondertussen is er ook interesse van zowel Engelse en Duitse teams. De Amsterdammers waren in een eerder stadium ook al eens geïnteresseerd in de Nederlander en houden de situatie nu ook nauwlettend in de gaten.

De Engelse voetbalclub verhuurde de Nederlandse verdediger afgelopen seizoen aan het Duitse 1. FSV Mainz 05. Hij maakte daar veel minuten, waarin hij goed presteerde. Het gerucht gaat dat de Duitsers een optie tot koop hebben van 4,3 miljoen pond om Van den Berg ook volgend jaar in hun elftal te laten spelen. De Engelsen ontkenenn deze berichtgeving en het heeft er alle schijn van dat de Bundesliga-club niet de financiële middelen heeft.

De speler, opgeleid door PEC Zwolle, staat ook nog in de interesse van Brentford en het gepromoveerde Southampton. VfL Wolfsburg is in Duitsland serieus geïnteresseerd in de 22-jarige centrumverdediger. Ten slotte meldt de Britse krant nog dat Ajax al enige tijd op de loer ligt. De Amsterdammers probeerden het eerder al, maar toen koos hij voor Mainz.

Transferzomer Ajax

De aankomende zomer wordt erg druk in Amsterdam. Veel spelers gaan de stad verlaten of betreden. Lees hier alle geruchten over de transferzomer van Ajax

Feyenoord-doelman vertrekt