Giménez blijft maar scoren en nadert record van Suárez

Santiago Giménez heeft met zijn hattrick tegen Excelsior zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen in de Eredivisie al verbeterd. Op Woudestein tekende de spits van Feyenoord voor zijn veertiende, vijftiende en zestiende competitietreffer van deze voetbaljaargang.

Giménez speelde vorig seizoen in totaal 32 wedstrijden in de Eredivisie: 21 als basisspeler en elf als invaller. Daarin kwam de Mexicaan vijftien keer tot scoren. Dit seizoen verscheen 'Santi' in iedere speelronde (dertien in totaal) aan de aftrap. Met zestien goals heeft hij zijn doelpuntentotaal van vorig seizoen al geëvenaard.

De teller van het aantal doelpunten in de Eredivisie in 2023 van Giménez staat inmidddels op 29. Daarmee nadert hij Luis Suárez, die in 2009 tot dertig treffers kwam. Giménez heeft nog drie wedstrijden (PSV-thuis, FC Volendam-thuis en Heracles Almelo-uit) de tijd om dat record te evenaren of zelfs te verpulveren.

Giménez maakte tegen Excelsior zijn tweede hattrick van het seizoen. De Mexicaanse goaltjesdief is de eerste Feyenoorder sinds Dirk Kuyt (2015/2016) die twee hattricks in één seizoen maakt.