Bergwijn ontsnapt aan schorsing; incident wél beoordeeld door VAR

Steven Bergwijn kan opgelucht ademhalen nu een mogelijke schorsing van de baan is. Tijdens de Klassieker waarin Ajax met 6-0 van Feyenoord verloor, deelde de aanvaller een klap uit aan Bart Nieuwkoop, verdediger van Feyenoord. De beslissing van de VAR om niet in te grijpen leidde tot aanzienlijke ophef.

Scheidsrechter Makkelie miste incident

Voetbal International heeft contact opgenomen met de KNVB en daaruit blijkt dat Bergwijn niet meer geschorst kan worden. De aanvoerder van Ajax gaf Nieuwkoop een klap kort na de rust. Scheidsrechter Danny Makkelie heeft het incident niet opgemerkt, terwijl de VAR niet ingreep om hem erop te wijzen.

VAR beoordeeld klap Bergwijn aan Nieuwkoop

Een woordvoerder van de KNVB heeft bevestigd dat Rob Dieperink, de VAR tijdens het duel in De Kuip, de actie van Bergwijn heeft beoordeeld. "Onder deze omstandigheden kan de aanklager betaald voetbal niet overgaan tot een schorsing," luidt de verklaring.

"Bergwijn had rood moeten krijgen voor klap aan Nieuwkoop"

Onder andere Ibrahim Afellay vond het belachelijk dat er geen rood werd gegeven voor de klap die Steven Bergwijn uitdeelde aan Bart Nieuwkoop. De voormalige speler van onder meer PSV noemde het 'bizar' dat Bergwijn geen rode kaart kreeg. "Moet je dus wachten tot iemand in het ziekenhuis belandt?" vroeg hij zich af tijdens Studio Voetbal.

Teletekst pagina 818 en 819

Bergwijn werd in de 77e minuut vervangen door trainer John van 't Schip. Na de vernedering in De Kuip is Ajax de vijfde plaats in de Eredivisie kwijtgeraakt aan NEC. De Amsterdammers moeten nog spelen tegen FC Twente, Excelsior, FC Volendam, Almere City FC en Vitesse. Bekijk het programma en de stand op Teleteks pagina 818 en 819

Ook interessant
Feyenoord-doelman vertrekt