Ten Hag denkt aan Hancko: dit speelt er allemaal rond de Feyenoorder

Dávid Hancko lijk de clubs deze zomer voor het uitkiezen. Wat speelt er precies rond de Slowaakse verdediger van Feyenoord?

'Manchester United denkt aan Hancko'

Op 9 juli brengt The Athletic naar buiten dat Dávid Hancko op de radar van Manchester United is verschenen. Erik ten Hag zou de verdediger zien als mogelijke back-up achter Luke Shaw en Lisandro Martínez.

Welke clubs zitten achter Dávid Hancko aan?

Atlético Madrid wordt al geruime tijd genoemd als club die Dávid Hancko van Feyenoord wil overnemen. De Madrlenen zijn concreet en zouden naar verluidt al bij Feyenoord hebben aangeklopt voor de verdediger. Naast Atlético zouden overigens nog enkele topclubs aan Hancko denken.

Hoeveel moet Dávid Hancko kosten?

Feyenoord had al een verhoogd bod van ongeveer 25 miljoen euro ontvangen voor Dávid Hancko. Eerder werd het openingsbod ter waarde van zo'n 20 miljoen euro direct van tafel geveegd door Feyenoord-directeur Dennis te Kloese', zo weet het doorgaans betrouwbare 1908.nl naar buiten te brengen. Het is geen geheim dat de topclubs deze zomer in de rij staan voor Hancko. De verdediger heeft een sterk seizoen achter de rug bij Feyenoord en blinkt ook uit op het EK in Duitsland.

Met een doorlopend contract tot medio 2028 verlangt Feyenoord een flinke zak geld voor Hancko. Naar verluidt zouden de Rotterdammer geen genoegen nemen met een bod onder de 35 miljoen.'Hancko is op zijn beurt wel vanzelfsprekend gecharmeerd van de concrete Spaanse belangstelling', klinkt het verder. 

Wat zeg Hancko zelf over een vertrek bij Feyenoord?

Uit berichtgeving van Relovo blijkt dat Hancko zelf wel open staat voor een overstap naar Atlético Madrid. Volgens diens zaakwaarnemer staat spelen in Estadio Metropolitano op nummer één bij Hancko. In gesprek met het Spaanse medium spreekt Branislav Jašurek zich uit over zijn client. 'Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in Hancko staat Atlético de Madrid voor ons op de eerste plaats. Over de andere aanbiedingen praten we alleen maar', valt er te lezen.

Later liet Hancko zich ook persoonlijk uit over zijn toekomst bij Feyenoord. ""Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren. We hadden het er ook over met Dennis te Kloese, hij zei tegen me: natuurlijk willen we je zo lang mogelijk behouden, maar als er iets groots komt willen we meedenken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel tevreden zijn met de transfersom", klonk het bij Voetbal International.

Dávid Hancko over zijn toekomst bij Feyenoord

Wil Atlético Madrid, of een andere club, toeslaan, dan kan Feyenoord de nodige miljoenen vragen. Dit levert Hancko minimaal op bij een transfer.

Feyenoord-doelman vertrekt