Slot bevestigt komst nieuwe assistent: "Veel vinkjes gezet"

Arne Slot bevestigt dat Etiënne Reijnen op korte termijn zal aansluiten bij de technische staf van Feyenoord. De 36-jarige technisch directeur van PEC Zwolle wordt de nieuwe rechterhand van de coach van de Rotterdammers. Slot is zeer content met de komst van een 'talentvolle trainer'.

Sinds Marino Pusic is vertrokken bij Feyenoord om aan de slag te gaan als hoofdcoach van Sjakhtar Donetsk, waren de Rotterdammers op zoek naar een nieuwe rechterhand voor Slot. Reijnen kwam al snel op het net van de stadionclub en zal naast John de Wolf en Sipke Hulshoff assistent worden. "Er moeten nog een aantal details overeengekomen worden. De kans is heel groot dat hij gaat komen", vertelt Slot tijdens de persconferentie voorafgaand aan het Champions League-duel met Atlético Madrid.

Goede bekende

"Ik heb er goed over nagedacht, zoals je mag verwachten. Een belangrijk criterium is dat je iemand die je nu aantrekt, middenin het seizoen, goed moet kennen. Dat je dus niet opnieuw moet beginnen en iemand eerst moet leren kennen. Daarnaast kijk je ook naar kwaliteit, niet geheel onbelangrijk. Ik denk dat Etiënne een zeer talentvolle trainer is." Slot en Reijnen kennen elkaar van hun gezamenlijke tijd bij PEC Zwolle.

"Het is niet voor niets dat zijn vorige trainer, Dick Schreuder - die ik hoog heb zitten - hem al vijf à zes maanden elke dag belt - ik chargeer - of hij mee wil naar Spanje (CD Castellón, red.). Dat zegt dat Etiënne een heel talentvolle trainer is." Slot legt uit dat Reijnen 'de kleedkamer' makkelijk kan bereiken vanwege zijn jonge leeftijd. "Wat mij betreft allemaal vinkjes die zijn gezet om hem aan te trekken."