Voorbeschouwing Feyenoord - Atlético Madrid: Alles wat je moet weten!

Voor Feyenoord staat er dinsdagavond weer een Champions League-wedstrijd te wachten, en niet zomaar eentje. In de eigen Kuip nemen de Rotterdammers het om 21:00 uur op tegen Atlético Madrid. In de Champions League-poule staat Lazio Roma tweede met zeven punten, Atlético Madrid eerste met acht punten en Feyenoord derde met zes punten. Celtic staat laatste met een punt.

Prestaties dit seizoen en belangen

Atlético Madrid kent in de eigen competitie een uitstekend seizoen en staat met 31 punten uit dertien wedstrijden derde in de La Liga. De ploeg van Diego Simeone won van de laatste negen competitie-duels acht keer. In de Champions League-poule staan de Madrilenen bovenaan. Atlético won in zijn laatste Champions League-duel met maar liefst 6-0 van Celtic, al kregen de Schotten toen wel na 23 minuten (Maeda) rood.

Feyenoord staat inmiddels tweede in de Eredivisie. De Rotterdammers begonnen het seizoen met twee teleurstellende gelijke spelen en verloren met 2-1 van FC Twente waardoor Feyenoord nu zeven punten achter PSV staat. In de Champions League is Feyenoord redelijk begonnen met twee overwinningen en twee verlies partijen. Wil Feyenoord overwinteren dit seizoen in de Champions League, is resultaat in de komende wedstrijd essentieel. Helemaal met het oog op Lazio Roma, dat thuis speelt tegen Celtic, de zwakste broeder uit deze groep.

Vorige editie

In de vorige editie van Atlético Madrid - Feyenoord ontving Feyenoord de complimenten. Maar desondanks vertrokken de Rotterdammers ondanks het goede spel zonder punten terug naar Rotterdam.

Beelden Atlético Madrid - Feyenoord 3-2:

Afwezigen

Feyenoord: Voor Bart Nieuwkoop komt de kraker van dinsdag te vroeg na het uitvalllen in de 2-4 gewonnen wedstrijd tegen Excelsior. Ook Alireza Jahanbakhsh zal er niet bij zijn door een blessure. 

Atlético Madrid: Bij Atlético kampt alleen aanvaller Thomas Lemar met een blessure. Memphis Depay is weer bij de selectie na blessureleed.

Scheidsrechter en Tv-uitzending

De Engelse scheidrechter Anthony Taylor is aangesteld door de UEFA voor het duel van Feyenoord. Het is niet de eerste keer dat Taylor een wedstrijd van Feyenoord fluit. Afgelopen seizoen floot hij de wedstrijd van de Rotterdammers in de kwartfinales van de Europa League tegen AS Roma. In het uitduel stuurde Taylor Santiago Gimenez met rood van het veld. De wedstrijd wordt uitgezonden om 21:00 uur op RTL 7. De voorbeschouwing begint om 20:00 uur.