Feyenoord kan kunstje van bijna 20 jaar geleden herhalen tegen Ajax

Feyenoord en Ajax nemen het in speelronde 29 van de Eredivisie tegen elkaar op. Dit seizoen is anders dan anders, zo is het verschil tussen beide ploegen enorm. De Rotterdammers zijn topfavoriet en kunnen in eigen huis historie schrijven: Voor het eerst sinds bijna 20 jaar twee keer in één seizoen winnen van Ajax. 

Wanneer won Feyenoord voor het laatst twee keer in een seizoen van Ajax? 

Feyenoord kan voor het eerst sinds 2005/2006 twee keer in één Eredivisie-seizoen winnen van Ajax. Destijds waren de Rotterdammers de Amsterdammers met 3-2 in De Kuip de baas, waarna er in de ArenA met 1-2 gewonnen werd.

(Tekst gaat verder onder de video) 

DVD Feyenoord - Ajax 2005/2006

Na de overwinningen op Ajax, besloot Feyenoord een DVD uit te brengen. Op de website Feyenoord.nl kwam de club met het volgende statement: 'Feyenoord heeft de twee gewonnen wedstrijden tegen Ajax aangegrepen voor de uitgave van een speciale DVD. Daarop zijn beide overwinningen op de Amsterdammers, uit en thuis, van begin tot einde terug te zien. De DVD is verder aangevuld met drie extra´s. Er zijn spelersinterviews met Vlaar, Lodewijks, Paauwe en Hofs, sfeerbeelden rondom de thuiswedstrijd en een speciale close up van de Feyenoord dug-out tijdens de ontmoeting van afgelopen zondag.'

Zo verliep de editie Ajax – Feyenoord dit seizoen 

Feyenoord walste in de eerdere ontmoeting dit seizoen, compleet over Ajax heen. Bij een 0-3 tussenstand werd de wedstrijd gestaakt. In het restant van de wedstrijd liep de score nog op tot 0-4. Santiago Gimenez was de grote man door drie doelpunten voor zijn rekening te nemen. Paixao was ook trefzeker voor Feyenoord.

(Tekst gaat verder onder de video) 

Hoelaat begint Feyenoord – Ajax? 

Feyenoord – Ajax begint zondag 7 april om 14.30 uur in De Kuip.

Resterende programma Feyenoord

Ajax is de eerste horde die genomen zal moeten worden, om het gat met koploper PSV te verkleinen. Dit is het resterende programma van Feyenoord.

Feyenoord-doelman vertrekt