'Ten Hag zet Oranje-uitblinker op verlanglijstje'

Erik ten Hag zou Denzel Dumfries graat naar Manchester United halen. De rechtsachter, die de absolute uitblinker was tijdens de achtste finale tegen de VS, zou als een vervanger van Aaron Wan-Bissaka worden beschouwd. Mocht Dumfries niet lukken, dan zou een mede-international de tweede optie zijn.

Dat weet transfergoeroe Fabrizio Romano te melden. Afgelopen zomer werden Dumfries en Manchester United ook al eens met elkaar in verband gebracht. Tot een transfer kwam het echter nooit, waardoor Dumfries 'gewoon' bij Inter bleef voetballen. Tijdens het WK in Qatar is Dumfries de eerste keuze als rechtsachter. In de groepsfase wist hij nog niet uit te binken, maar liet zich tegen de VS (3-1) gelden. Dumfries leverde twee assists af en was zelf ook nog goed voor een doelpunt.

Mocht Wan-Bissaka vertrekken uit Manchester, dan zou naast Dumfries ook Jeremie Frimpong op het lijstje van United staan. Frimpong is bezig aan een sterk seizoen bij Bayer Leverkusen, waar hij in 21 wedstrijden goed was voor vijf doelpunten en drie assists. Het leverde de rechtsachter een plekje in de WK-selectie van Louis van Gaal op. Tot een debuut kwam het tot nu toe nog niet.