Bogarde doet boekje open over vertrek bij Ajax: "Onder Overmars was dit niet gebeurd"

Winston Bogarde heeft maandagavond aan tafel bij Rondo een boekje opengedaan over zijn vertrek bij Ajax. Volgens de voormalig assistent van Erik ten Hag is hij door Edwin van der Sar bij het 'grofvuil' gezet. Zolang Van der Sar algemeen directeur is bij de Amsterdammers, wil Bogarde dan ook niet terugkeren. Volgens de oud-international was de gehele situatie onder Overmars niet gebeurd.

Bogarde was twee jaar werkzaam als assistent van Ten Hag. Bij Rondo krijgt hij de vraag hoe het kan dat hij moest vertrekken toen Schreuder werd aangesteld. "Dat moet je eigenlijk aan Van der Sar vragen", antwoordt Bogarde. "Ik heb geen uitleg gekregen, maar een mededeling dat er geen plek meer was voor mij."

"Ik heb zeven jaar bij Ajax gezeten en mezelf opgewerkt van de jeugd naar het eerste elftal, dat is niet altijd makkelijk geweest. Om dan na zeven jaar ineens een mededeling te krijgen dat het stopt, terwijl ik een contract had. Dan ga je het proberen te verwerken: wat gebeurt hier eigenlijk? Je bent tevreden, maar er is geen plek meer voor me. Ze keken niet eens naar een andere positie, maar ik moest weg." 

Zolang Van der Sar aan het roer staat bij de club uit de hoofdstad wil Bogarde niet terugkeren, ondanks zijn liefde voor de club. "Ajax is een geweldige club, maar zo lang Van der Sar daar zit, hoeven ze mij niet te bellen. Dat is voor mij heel duidelijk". Bogarde haalt een situatie aan waarin Van der Sar en hij om tafel gingen om een nieuw contract te bespreken. De oud-verdediger was toen nog jeugdtrainer. "Het enige wat ik hem vroeg, was of er doorgroeimogelijkheden waren voor mij. Het leek net alsof ik een rare vraag stelde. Hij zei: nee, er zijn geen doorgroeimogelijkheden voor jou, je blijft in de jeugd. Hij stond toen op en liep de kamer uit. Ik zat daar en dacht: wat is dat voor mafkees, joh? Als Marc Overmars er nog was, was ik zeker niet weggegaan", besluit hij.

Ook interessant