Ledezma op de weg terug: "Ik speelde vrijuit"

PSV-middenvelder Richie Ledezma keerde afgelopen woensdag tegen Fortuna Sittard terug op het veld. De 21-jarige Amerikaan maakte na lang blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht van de Eindhovenaren.

Het is zowat een jaar geleden inderdaad", blikte Ledezma terug bij het clubkanaal van zijn werkgever. "Dit geeft me een geweldig gevoel. Daarbij is het gek om te bedenken dat ik eindelijk weer op het veld heb gestaan". Ledezma mocht vorig jaar enkele keren invallen in het eerste van PSV.

Trainer Roger Schmidt gaf de Amerikaan het vertrouwen in zijn ploeg. Tijdens het Europa League-duel tegen Omonia Nicosia in 2020 ging het fout. Hij scheurde zijn kruisband en moest lange tijd revalideren.

"Ik heb geen moment meer aan mijn knie gedacht: , vervolgde Ledezma. "Ik had gewoon weer de bal aan mijn voet en speelde vrijuit, zoals ik elke wedstrijd wil en hoor te spelen". Eenmaal hersteld hoopt de oud-speler van Real Salt Lake op eenzelfde scenario als vorig seizoen.

"Elke minuut die ik speel, is goed voor mij. We zien wel of dat in de Eredivisie zal zijn. Het is een andere competitie dan de beker, dus we zullen zien". Anderhalve week geleden zette Ledezma bij Jong PSV zijn eerste stappen op het veld na zijn blessure.