Chris Woerts over Feyenoord-target: "De kans dat het niet doorgaat is fiftyfifty"

Feyenoord heeft volgens sportmarketeer Chris Woerts een overeenstemming bereikt met Ayase Ueda. Of zijn huidige werkgever Cercle Brugge ook akkoord gaat, is nog maar de vraag. Woerts noemt de situatie 'gecompliceerd'.

“Feyenoord wil heel graag die Ueda van Cercle Brugge halen. Feyenoord en de speler zijn er al uit, maar de zaakwaarnemer van Ueda zit nu in Brugge om te kijken of ze er met de club uit kunnen komen", vertelde Woerts donderdagavond in de SBS6-talkshow De Oranjezomer. "Het schijnt gecompliceerd te zijn, niet een appeltje-eitje. De kans dat het niet doorgaat is denk ik fiftyfifty".

Ueda wordt in De Kuip gezien als de ideale opvolger van de naar Rangers FC vertrokken Danilo. Feyenoord moet minimaal zo'n tien miljoen euro op tafel leggen voor de Japanse spits, die nog tot medio 2026 onder contract staat bij Cercle Brugge. Afgelopen seizoen was hij goed voor 23 doelpunten en twee assists in 42 officiële wedstrijden.

Carlos Aviña, technisch directeur van Cercle Brugge, bevestigde vorige week tegenover Het Laatste Nieuws dat Feyenoord geïnformeerd heeft naar Ueda. "Zij (Feyenoord, red.) kennen ons standpunt, ze weten dat er boter bij de vis moet komen én hoeveel. Wij zijn niet gehaast. Ueda heeft vorige zomer bij ons getekend tot 2026 én ik ben ervan overtuigd dat hij ook volgend seizoen zijn al jarenlang opwaarts evoluerende scorecurve zal aanhouden", aldus Aviña.

Ook interessant