Davy Klaassen is ambitieus: "We willen de Europa League winnen!"

Als het aan Davy Klaassen ligt staat Ajax aan het einde van het seizoen met een Europese prijs in de handen. Na een teleurstellende groepsfase in de Champions League daalde de Amsterdammers af naar de play-offronde van de Europa League en Klaassen heeft torenhoge ambities met Ajax in het tweede toernooi van Europa. De middenvelder vindt dat de Ajacieden uit moeten spreken dat ze vol voor de winst van het toernooi gaan.

Klaassen en Ajax in Europa

Davy Klaassen speelde zelf al 37 wedstrijden in de Europa League. Daarin scoorde hij in totaal zes keer en behaalde hij in het seizoen 2016/17 de finale met Ajax. Daarin was het Manchester United van trainer José Mourinho te sterk (0-2). Dit seizoen kennen de 'Godenzonen' tot nu toe geen goede Europese campagne. In de Champions League waren Napoli en Liverpool een maatje te groot en kon Ajax alleen boven het Schotse Rangers FC blijven. Desondanks gaat Klassen met een positief gevoel de Europa League in. "Het voetbal moet beter, maar dat lukt alleen als je wint. Wij willen die beker winnen", stelt hij in gesprek met Het Parool.

In de play-offronde spelen de Amsterdammers tegen Union Berlin. Zij staan momenteel tweede in de Bundesliga achter Bayern München en doen volop mee voor de titel. Bij Ajax is Steven Bergwijn weer fit genoeg bevonden, dus hij is waarschijnlijk inzetbaar tegen de Duitse tegenstander.

Oudste Ajacied ooit in Eredivisie
Duurste Nederlandse voetballers